David je prišao muškarcu s bombom u Kloštaru: Jesam li stavio život na kocku? Možda

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Štićenik Doma za starije Aurora, koji je u četvrtak oko 18:40 aktivirao eksplozivnu napravu u Kloštar Ivaniću, netom nakon večere je svom cimeru iz doma rekao: "Ak' se ne vratim, sretno ti bilo".

Podsjetimo, 86-godišnji štićenik doma je u zagrebačkog bolnici umro od zadobivenih ozljeda aktiviranjem eksplozivne naprave. Napravu je aktivirao jer je htio počiniti samoubojstvo. Pritom je bio teže ozlijeđen i pružena mu je hitna medicinska pomoć. Drugih ozlijeđenih nije bilo. Na terenu je bilo i više pripadnika hitnih službi, policije te pirotehničari i pregovarač.

Nakon večere je štićenik doma izašao iz objekta i prvo skrenuo ulijevo na parkiralište unutar dvorišta. Tamo je ušao u nezaključani auto kuharice iz doma, inače majke troje djece, za koju je znao da u 18:30 mora biti u školi na roditeljskom, piše Jutarnji list.

Držao bombu u ruci i rekao: Budem te raznesel!

Prema pisanju Jutarnjeg, 86-godišnjak se sakrio na stražnje sjedalo i dočekao ju. Žena je bez osvrtanja krenula autom prema centru, ali je shvatila da joj je netko u vozilu kada je došla do početka Školske ulice. Čovjek iz doma kojeg je dugo poznavala držao je bombu u ruci i prijetio: "Budem te raznesel!".

Žena je parkirala auto ispred škole i istrčala van. Dozivala je pomoć, a za njom je išao i umirovljenik koji je napravio 20-ak metara pa na travi ispred ljekarne aktivirao bombu. Aktivirala se i druga bomba koju je imao u rukama. On je ostao bez dijela ekstremiteta, a fasade i stakla okolnih kuća, kao i par auta, oštećeni su gelerima.

"Čovjeka sam propitkivao zar mu je trebala publika za taj čin i to baš kod škole i ambulante?"

Muškarac je ležao u lokvi krvi kada mu je prišao 36-godišnji David C. koji ga je pitao što se događa. No, nije mu odgovorio.

"Prišao sam mu na metar udaljenosti i pitao ga što se dogodilo. Nije želio reći. Vidio sam mu oštećenu ruku i nogu, dok je drugu skrivao pa nisam znao ima li još bombi kod sebe iako je u jednom trenutku rekao, jedva, da se s obje bombe raznio. Ponovio je da nema više bombi, ali mu nisam vjerovao, tako da sam doktoricu i sestru koje su istrčale i došle bliže, otjerao zajedno sa svim ostalim ljudima koji su se okupili.

Zvao sam policiju, a dečki su brzo došli. Do tada sam čovjeka propitkivao zar mu je trebala publika za taj čin i to baš kod škole i ambulante? Tom trasom prolaze djeca, pa i moji nećaci, svakog dana. Jesam li stavio život na kocku? Možda, ali ponovio bih to opet jer nije u redu da nedužni stradavaju", ispričao je 36-godišnjak za Jutarnji list.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.