Darko Zver iz Fokusa izabran za predsjednika čakovečkog Gradskog vijeća

Foto: Hina

DARKO ZVER iz Fokusa izabran je danas za predsjednika čakovečkog Gradskog vijeća u kojem ta stranka čini većinu s koalicijom liste župana Matije Posavca, HNS-a, HSLS-a, Demokrata i HDSS-a, s koje je i gradonačelnica Ljerka Cividini.

Od 19 mjesta u Gradskom vijeću Čakovca Posavčeva koalicija ima osam vijećnika, a Fokus tri. Koalicija SDP-a, HSS-a, HSU-a, MDS-a, Laburista i Reformista ima šest vijećnika, a HDZ dva. Bivši gradonačelnik Čakovca, SDP-ov Stjepan Kovač, svoj je mandat u Gradskom vijeću stavio u mirovanje.

Za potpredsjednike su izabrani Josip Varga iz Posavčeve koalicije i Jurica Horvat iz SDP-ove koalicije.

"Vjerujem da imamo dobru priliku biti uključivi prema svim političkim opcijama"

Novi predsjednik čakovečkog Gradskog vijeća očekuje konstruktivnu suradnju svih vijećnika.

"Vjerujem da imamo dobru priliku biti uključivi prema svim političkim opcijama, prema svim prijedlozima i zasigurno će s moje strane svi vijećnici imati podršku", izjavio je Zver dodavši da će 11 članova većine biti dovoljno za odluke i prijedloge koje su najavili kroz kampanju.

Gradonačelnica Ljerka Cividini podsjetila je da su s Fokusom dogovorili suradnju već nakon prvog kruga izbora te kazala da su otvoreni za sve opcije koje žele raditi za dobrobit grada. Komentirala je zatečeno stanje u čakovečkoj gradskoj blagajni.

"Ono što smo dosad snimili u Gradu je ukupno dugovanje od 95 milijuna kuna. 4.5 milijuna kuna odnosi se na račune za koje su obveze već u tijeku i treba ih platiti", rekla je Cividini pojasnivši da ugovori za kulturne i društvene djelatnosti te sportske manifestacije iznose 32 milijuna kuna, a oko 47 milijuna kuna su dugovanja po ugovorima u tijeku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.