Dani otvorenih vrata u Saboru najposjećeniji u zadnje četiri godine, Njonjin ured najveća atrakcija

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

OSMI Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora jedan je od najposjećenijih dosad - saborsku zgradu u nedjelju je razgledalo gotovo 1100 posjetitelja.

''Najposjećeniji je bio prvi Dan otvorenih vrata, održan u svibnju 2013., kada nas je posjetilo 1400 građana, no treba napomenuti da je manifestacija tada trajala sat dulje'', rekla je u ponedjeljak Ružica Šimunović, voditeljica saborske Službe za građane, koja tradicionalno organizira Dan otvorenih vrata.

Veliko zanimanje građana za posjet saboru Šimunović objašnjava činjenicom da je u nedjelju bio državni blagdan i lijepo vrijeme koje je na Markov trg, gdje je održana središnja proslava Dana neovisnosti, dovelo i brojne turiste.

Dan otvorenih vrata održava se dva puta godišnje, u povodu Dana Hrvatskog sabora 30. svibnja i Dana neovisnosti 8. listopada te građanima omogućuje da bez prethodne najave uđu u zgradu parlamenta, razgledaju je uz stručno vodstvo i susretnu se s predsjednikom Sabora.

Građani su u nedjelju prvi put otkako se manifestacija održava imali priliku susresti premijera Andreja Plenkovića i postaviti pitanja njemu i članovima vlade te razgledati ured predsjednika sabora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.