Danci kupili ludbrešku tvrtku koja je osnovana 1948.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Danski Micro Matic iz industrije točenih proizvoda i usluga preuzeo je ludbrešku tvrtku Oprema, proizvođača opreme za hlađenje i točenje svih vrsta pića, potvrđeno je iz Micro Matica.

Akvizicijom Opreme, Micro Matic jača kompetencije na području rashladnih uređaja, a kupnjom ludbreške tvrtke ispunjava ambicije da se još više proširi na globalno tržište, objavljeno je na internetskoj stranici danske tvrtke, a ista obavijest može se naći i na stranicama Opreme.

"Oprema je tvrtka koja se vrlo dobro uklapa u osnovnu djelatnost Micro Matica jer njezine snažne kompetencije u rashladnoj opremi savršeno nadopunjuju proizvode Micro Matica", izjavio je izvršni direktor grupe Micro Matic Lars Gjødsbøl.

Gradonačelnik Ludbrega: Privlačni smo investitorima

Oprema je proizvođač opreme za hlađenje i točenje svih vrsta pića kao što su pivo, bezalkoholna gazirana pića, sokovi, vino, voda, soda-voda, mlijeko i nitro/hladna kava. Tvrtka je osnovana 1948., a proizvodnja trenutnog asortimana proizvoda počela je 1976. godine. Ima 288 zaposlenih, a njezini proizvodi su prisutni na više od 50 tržišta.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić u povodu ulaska danskog investitora u Opremu, ocjenjuje da je Ludbreg sredina privlačna investitorima. Ujedno upozorava da je jedan od preduvjeta za nove investicije prometna povezanost.

"Podravsku magistralu čekamo dvadeset godina, dok su se u međuvremenu u drugim dijelovima gradili mostovi i tuneli. Pred svake izbore priča se o ulaganjima u željeznicu, a nama i dalje treba vlakom do Zagreba više od sat vremena. Da ne govorimo o tome da sjever zaslužuje i funkcionalni aerodrom. Danskim investitorima sigurno bi bilo lakše doći avionom do Varaždina, pa Podravskom magistralom koja je obećana prije dva desetljeća do Ludbrega", rekao je Bilić za Hinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.