Cvrtila o uhićenju bivšeg načelnika Dolačkog: "Ovo povijest hrvatske policije ne pamti"

Foto: FAH, screenshot: Nova TV

BIVŠI načelnik kriminalističke policije Željko Cvrtila za RTL Danas prokomentirao je slučaj uhićenog Željka Dolačkog, bivšeg načelnika Službe organiziranog kriminala.

"Ovo je događaj bez presedana koji povijest hrvatske policije ne pamti, bilo je sitnih krađa unutar sustava, ali s ovakvom štetom - nikada", rekao je Cvrtila.

"Policija riskira s ovakvim situacijama, ovo nije benigni slučaj ni benigna osoba u pitanju. Gotovo sam uvjeren da imaju dostatne dokaze, radili su s USKOK-om, sigurno su to provjerili prije nego što su krenuli.

Ne mislim da će se pronaći sav ukradeni novac, ali dio vjerojatno hoće", dodao je Cvrtila za Novu TV.

Antolić: Jasna poruka ministrima

Bivši kriminalist MUP-a Krešimir Antolić kazao je za Novu TV kako je ovaj slučaj jasna poruka ministrima.

"Ovo nije nikakvo iznenađenje, i prije sam govorio da je sve najvjerojatnije provedeno na temelju insajderskih informacija. Ovo je jasna poruka sadašnjem i bivšim ministrima da budu puno oprezniji, da ne zapošljavaju po kumskim i priajteljskim osnovama, samo na temelju struke", rekao je.

Podsjetimo, MUP je jutros pretražio stan Dolačkog u sklopu istrage oko krađe 280.000 eura i dva kilograma zlata iz sjedišta MUP-a u Heinzelovoj, a mediji navode kako bi upravo on mogao biti jedan od krivaca u incidentu koji je nanio nemjerljivu sramotu hrvatskoj policiji.

> Zbog pljačke u MUP-u uhićen Dolački: Bivši šef krim policije ukrao novac i zlato iz svog ureda?
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.