AFERA MERCEDES

Čudo u Vinkovcima: Ženi podmetnuli dijete pod auto i Mercedes u dvorište

Foto: Pixsell/Luka Stanzl

MINISTRICA Gabrijela Žalac uvjerena je da se protiv nje vodi hajka koja je pokrenuta iz njene vlastite stranke. Kaže da joj podmeću i smještaju. HDZ ima dugačku povijest unutarstranačkih obračuna u kojima se nisu libili koristiti ni vlastite medije. Nije to neko časno društvo pa njene tvrdnje možda i imaju smisla. 

Nagovorili djevojčicu da iskoči pred auto

Gabrijela Žalac donedavno nije zanimala baš nikoga izvan uskog kruga političara i gospodarstvenika koji su računali na njenu pomoć u dobivanju potpora iz fondova Europske unije. Postala je zanimljiva kada je prije 10-ak dana u Vinkovcima pregazila djevojčicu i kada je naknadno otkriveno da je to učinila vozeći s odavno isteklom vozačkom dozvolom.

Prema njenim vlastitim tvrdnjama, djevojčica koju je pregazila iskočila je iz grma pred auto. Uzmemo li  ozbiljno njezine tvrdnje o podmetanju u zadnjih 10-ak dana, postaje jasno da su HDZ-ovci, koji ionako nisu baš časno društvo, ovime dotakli dno. Iskoristili su djevojčicu i nagovorili je da se podmetne pred ministričin auto. Besramnicima nije ništa značilo zdravlje djeteta. Samo da napakoste ministrici Žalac.

Pomutili joj razum

"Nisam ni znala da mi je istekla vozačka", rekla je Gabrijela Žalac tri godine i jednu podmetnutu nesreću nakon što joj je istekla dozvola. Zlotvori iz HDZ-a ljubomorni na njene ministarske uspjehe i ugled koji uživa u javnosti Gabrijeli Žalac su pomutili razum i natjerali je da zaboravi da treba poštovati zakone - barem ako je vjerovati ministričnim tvrdnjama o podmetanju.

Ni na tome se nisu zaustavili. Pod okriljem noći u njeno su vinkovačko dvorište parkirali skupocjen Mercedes. "Auto je mogao biti od mojih susjeda", rekla je novinarima iako je već tada znala da je njena majka unajmila skupocjen automobil. HDZ-ovci ipak nisu iskoristili susjede. U svojoj perfidnosti natjerali su njenu vlastitu majku da potpiše ugovor o dugoročnom najmu. I sirotoj ženi izbili više od 900 eura mjesečno. Samo da bi naštetili njenoj kćeri. Sve to slijedi iz izjava same Gabrijele Žalac o "unutarstranačkom podmetanju".

Ima insinuacije

U razgovoru za Novu TV ministrica je ustvrdila da se naziru obrisi onoga tko joj smješta. "Imam neke insinuacije", rekla je ministrica misleći valjda na indicije, ali zlikovci iz njene stranke su joj valjda i insinuacije podmetnuli. 

Medijski reket i izbori za Europarlament

U intervjuu za Večernji list ministrica je bila određenija.

"Ja točno znam odakle sve to ide, tko je dao broj mobitela mog supruga, tko pisao pitanja… Znam sve i sve mi je jasno. Jedan dio odnosi se na medijsko reketarenje, a veliku ulogu u svemu imaju i unutarstranački obračuni koji su vezani za predstojeće izbore za EU parlament", rekla je.

>> Ministrica Žalac za PR angažirala Večernji list, platit će im 3,7 milijuna kuna

Vrlo precizno je detektirala medijski reket govoreći za novine kojima je dala 3,7 milijuna kuna da bi za nju radili marketinške poslove i u njeno se ime odnosili s javnošću. Uz to je i optužila stranačke suparnike koji su na nju nasrnuli grebući se za mjesto na listi za Europarlament i eventualna mjesta u Europskoj komisiji.

Da rezimiramo, ako vjerujete ministrici Žalac, to znači da vjerujete u veliku urotu koja podrazumijeva podmetanje curice pred automobil, retrogradno namještanje isteka vozačke dozvole i, naravno, podmuklo uvaljivanje Mercedesa u njezino dvorište. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.