Cuccurin: Je li Kosor elementarna nepogoda ili ratna opasnost da se zbog nje sazivaju izvanredne sjednice?

"SAZIVANJE izvanrednih sjednica općinskih i gradskih vijeća te Županijske skupštine na temu Brijuni rivijere govori nam samo da su maske pale i da se konačno pokazuje asimetrična koalicija IDS-HDZ koja postoji već osam godina, ali i pokazuje se da je koalicija SDP-HNS-HSU-IDS neprincipijelna. Pitam se je li Jadranka Kosor koja dolazi u Istru elementarna nepogoda ili ratna opasnost. Naime, u poslovniku o radu Županijske skupštine piše da se izvanredne sjednice sazivaju iz takvih razloga", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Plinio Cuccurin.

Cuccurin nadalje tvrdi da je sjednica Županijske skupštine sazvana na nelegalan način, te da je u njenom sazivanju povrijeđen poslovnik o radu, i to članci 109 i 110, i zbog toga će Ladonja zatražiti ispitivanje legalnosti sjednice. Pojasnio je kako prema poslovniku kod sazivanja izvanrednih sjednica mora biti pojašnjeno što je to osobito važan razlog zbog kojeg se sjednica saziva, a u materijalima koji su vijećnici dobili samo stoji kako je Vlada zatražila da se ugovor potpiše.

Po Cuccurinovim riječima Ladonji zaista nije važno kad će se Ugovor o Brijuni rivijeri potpisati, već je od nacionalnog interesa poštivanje zakonitosti.

Cuccurin kao poduzetnik ponavlja kako zna što potencijalno Brijuni rivijera može značiti za povećanje zaposlenosti, ali tvrdi kako si Županijska skupština ne može dozvoliti kršenje zakonitosti koje će se zapakirati nekim demagoškim parolama.

Na pitanje novinara da kaže zašto se onda inzistira na tome da se Ugovor o Brijuni rivijeri potpiše što prije, Cuccurin je odgovorio kako je upravo stigao iz Zagreba gdje je dobio informaciju da zahtjev za hitnim potpisivanjem stiže iz Istre, a ne Zagreba.

Po njegovoj ocjeni jedini su razlozi za hitno potpisivanje ugovora oni politikantski i to nema nikakve veze s dobrobiti građana Istre. "Ako se sada potpiše ugovor onda bi se natječaj za lokacije Pineta, Hidrobaza i otok Sv. Katarina-Monumenti mogao raspisati krajem kolovoza, u velikim tvrtkama kao potencijalnim investitorima svi su na godišnjem odmoru, a o ponudama bi se moglo razgovarati krajem listopada. To je vjetar u leđa IDS-u u predizbornoj kampanji.", kazao je Cuccurin koji dodaje da ga ne bi čudilo da se kao potencijalni investitori jave oni o kojima se govori zadnjih godinu dana u medijima i koji su potencijalno interesno povezani s IDS-om. U stranci trebaju riješiti kako će financirati kampanju jer, veli Cuccurin, IDS nema novca na računu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.