Crnogorski šef diplomacije: Lavrov je u Beograd mogao doći vlakom, to nije zabranjeno

Foto: EPA

MINISTAR vanjskih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić rekao je da je Crna Gora zabranom preleta zrakoplova šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova poštovala obaveze koje je preuzela i da je takva odluka bila neizbježna. 

Krivokapić je naglasio da ga čudi burna reakcija na takvu odluku te dodao da je Lavrov mogao doći vlakom do Beograda jer vlakovi nisu zabranjeni na relaciji Beograd-Moskva, piše Klix.

Crnogorska vlada donijela odluku

Upitan kada je i tko donio odluku o zabrani preleta, Krivokapić kaže da je odluku formalno donijela crnogorska vlada te Ministarstvo vanjskih poslova. Crnogorski ministar tvrdi da je s odlukom bio upoznat premijer Dritan Abazović.

Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bugarska zabranile su prelet ruskog zrakoplova preko svog zračnog prostora. Lavrov je trebao u Beograd otputovati avionom pa je tako posjet ruskog šefa diplomacije Srbiji jučer i službeno otkazan.

Nakon otkazivanja posjeta Lavrov je organizirao presicu i istaknuo da se dogodio nezamisliv presedan u svijetu diplomacije. Rekao je da su zapadne zemlje doživjele njegov posjet Srbiji kao prijetnju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.