Crnogorski premijer Đukanović u listopadu se povlači sa političke scene?

PREMIJER Crne Gore Milo Đukanović tijekom listopada će se povući sa političke scene, prenose danas crnogorski mediji pozivajući se na neimenovane izvore iz središta Đukanovićeve Demokratske partije socijalista (DPS).

Nagađanja o Đukanovićevom odlasku u javnost su procurila prije nekoliko mjeseci, no sada su dobila prvu, iako još uvijek neslužbenu, potvrdu. Premijersku će funkciju nakon njegovog odlaska, tvrde isti izvori, preuzeti dosadašnji ravnatelj Agencije za nacionalnu sigurnost Duško Marković, koji je ujedno i ministar bez lisnice u aktualnoj Đukanovićevoj vladi. Aktualni je premijer navodno sam odredio nasljednika, kojeg smatra jednim od najodanijih i najsposobnijih suradnika, a njegovo je ime objavio na sastanku stranačkiog predsjedništva održanom u Budvi, prenoasi crnogorski list Dan.

Izvor iz vrha stranke medijima je potvrdio i da će Đukanović navodno nakon povlačenja "prvo završiti započete reforme u stranci i u državi", a nakon toga bi, kako se navodi, sredinom 2011. godine trebao preuzeti novu dužnost u NATO-u.

Uz Đukanovića, prema istom izvoru, s crnogorske političke scene odlazi i potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović, čovjek koji će ostati zapamćen kao prvi i jedini predsjednik bivše državne zajednice Srbije i Crne Gore, nastale nakon raspada dotadašnje Jugoslavije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.