Crnogorski boksač u SAD-u optužen za šverc 20 tona kokaina pregovara o priznanju

Screenshot: YouTube

GORAN Gogić, bivši crnogorski boksač optužen u SAD-u za šverc gotovo 20 tona kokaina započeo je pregovore o priznanju krivnje s američkim vlastima, prenosi RTCG pozivajući se na sudske spise. Odvjetnik 43-godišnjeg Crnogorca zatražio je odgodu ročišta pred sudom u New Yorku jer su pregovori o priznanju krivnje u ranoj fazi.

Kako piše portal Trade Wind, pregovori su priznati kao dio kaznenog postupka pred saveznim sudom u Brooklynu u New Yorku. Tamo se Gogić suočava s optužbama da je pomagao u prenošenju 19.9 tona kokaina na tri plovila u floti švicarske kompanije MSC.

"Visoko profilirani trgovac narkoticima za balkanske kartele"

Trade Wind je u veljači izvijestio da se Gogić izjasnio da nije kriv po svim točkama optužbe. Gogić je u SAD-u optužen za koordinaciju isporuka droge kontejnerskim brodovima.

Tužitelji tvrde da je Gogić koordinirao članovima posade na komercijalnim brodovima koji se koriste za transport droge. Također, tvrde da je surađivao s trgovcima narkoticima u Kolumbiji koji su nabavili kokain, ali i s operaterima glisera koji su dopremali drogu kontejnerskim brodovima u Južnoj Americi, prenosi RTCG.

Isto tako, navode da je kontaktirao i s ljudima u europskim lukama koji su čekali da preuzmu kokain kada stigne na odredište.  Američke vlasti tvrde da Gogić nije bio nižerangirani švercer droge, već da je on visoko profilirani trgovac narkoticima za balkanske kartele. 

Uhićen prošle godine u Miamiju dok se ukrcavao u avion za Švicarsku

Minimalna kazna za kaznena djela koja se Gogiću stavljaju na teret je 10 godina, ali ako bude osuđen, on može dobiti i doživotnu kaznu.

U listopadu prošle godine savezni agenti su uhitili Gogića dok se u Miamiju ukrcavao u let za Zürich. Akcijom uhićenja je koordinirala DEA, američka specijalna agencija za borbu protiv trgovine drogom, piše RTCG.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.