Agent ocu i sinu u SAD-u pokazivao kuću, svi su crnci. Završili su u lisicama

Foto: Wyoming Police Department

TAMNOPUTI agent za nekretnine prošlog je tjedna u američkom Michiganu pokazivao kuću crncu i njegovom 15-godišnjem sinu kad su vidjeli policajce kako s izvađenim oružjem okružuju dvorište.

"Znao sam da su pripremali uhićenje kad su opkolili dom. Instinkti su mi govorili da moramo otići odavde i doći do mjesta gdje više nismo prijetnja", rekao je u razgovoru za CNN Roy Thorne, koji je došao pogledati kuću.

Susjed je nazvao policiju, rekavši da se osumnjičeni, uhićen na imanju tjedan dana ranije, vratio na mjesto događaja. No susjed je pogriješio. Agent za nekretnine Eric Brown vodio je Thornea i njegovog sina Samuela u obilazak kuće, nakon što su dan ranije dogovorili sastanak.

Sva trojica su na kraju puštena bez incidenata, ali im je prije toga policija naredila da izađu iz kuće s podignutim rukama i stavila im je lisice.

"Bio sam zabrinut, ali samo sam se više brinuo oko toga da sina izvučem iz te situacije i da nas sve izvučemo odande", kazao je Thorn. Na pitanje osjećaju li da u toj situaciji ima rasnih predrasuda, Brown je odgovorio: "U tom smo trenutku zasigurno to osjećali."

Policija: Naši službenici su dobro reagirali

U priopćenju od petka policija je kazala da je obavila interni pregled i zaključila da boja kože nije igrala nikakvu ulogu u postupanju njihovih službenika i da su oni reagirali na odgovarajući način.

"Nažalost, nevini pojedinci su stavljeni u lisice, no naši su službenici odgovorili razumno i u skladu s informacijama koje su im bile na raspolaganju", navodi se u priopćenju. Incident je uplašio 15-godišnjeg Samuela Thornea, koji je bio zbunjen, šokiran i preplašen jer nije imao pojma što se događa.

"Krenulo je od 'Tata, vani su policajci' do 'Izađite van s podignutim rukama'. To je bilo otprilike to, odjednom od nule do sto", rekao je Samuel.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.