Članu Izvršnog odbora HNS-a Zirdumu godinu i pol zatvora za bludničenje nad maloljetnicom

ČLAN Izvršnog odbora HNS-a Šime Zirdum danas je na Općinskom sudu u Virovitici nepravomoćno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora zbog bludnih radnji nad maloljetnicom.

Zirdum je tijekom suđenja negirao da je počinio djelo za koje je osuđen. Član Izvršnog odbora HNS-a bio je prijavljen da je zlostavljao članicu ženske U19 nogometne reprezentacije. Zlostavljanje se dogodilo u Krapinskim Toplicama tijekom kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo.

"Rekao je da navučem zastor na prozoru i počeo me dirati"

16-godišnja nogometašica je u svojim optužbama tvrdila kako ju je Zirdum zaskočio tijekom prvog dana priprema u Krapinskim Toplicama. U tom je svom svjedočenju članica U19 reprezentacije i Ženskog nogometnog kluba Mladost iz Čađavice tvrdila kako nije bila prva koju je Zirdum zaskočio, ali se nadala da će biti zadnja.

Rekla je kako se zlostavljanje dogodilo uoči kvalifikacijske reprezentativne utakmice Hrvatske s Ovčjim Otocima, kada ju je Zirdum pozvao da složi opremu, što je ona poslušala. "Poslušala sam ga, složila opremu i osjetila veliku uznemirenost, nelagodu. Onda mi je rekao da navučem zastor na prozoru i počeo me dirati", rekla je 16-godišnja nogometašica. Sve je ispričala svojim suigračicama, a pozvala je i policiju kojoj je sve ispričala. Prije toga Zirdum joj je još nudio i da joj postane menadžer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.