Ćipe: Domovinski pokret ima 11.500 članova, problem je pronaći uloge za sve njih

Screenshot: N1

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe u Dnevniku N1 govorio je o čemu će njegova stranka raspravljati na sjednici Predsjedništva. Naglasio je da će glavna tema biti europarlamentarni izbori, a potom i redovne teme.

"Vjerojatno će se govoriti o državnim tajnicima jer još uvijek nisu imenovani u sva ministarstva. Govorit ćemo o imenima za pojedine resore", rekao je i objasnio hoće li imati dovoljno imena: "Domovinski pokret je treća snaga u Hrvatskoj, što smo potvrdili na parlamentarnim i europarlamentarnim izborima. Imamo 11.500 članova, od doktora znanosti do radnika. Imamo problema pronaći sve uloge za njih, kadra imamo, vjerujte. Iza sebe imaju djela i pokazat će kroz četiri godine što sve mogu."

"Jedini uvjet DP-a bio je da SDSS ne može biti na vlasti, na tome inzistiramo"

Na usporedbe s Mostom odmahnuo je rukom. "Oni imaju nekih 450 članova, nije to ista usporedba." Ponovio je da u odnosu s HDZ-om nema problema i da je jedini uvjet DP-a bilo da SDSS ne može biti vlasti. "To smo tražili, na tome inzistirali i nastavit ćemo."

Razgovarat će i o potencijalnim kandidatima za Ustavni sud. "Nije nam prioritet da se radi o članu DP-a, može biti i neovisni stručnjak. Nije bitno da je netko dobar ako je stranački čovjek. Bitno je da bude kadar koji može provesti politiku DP-a. To vrijedi i za državne tajnike. Takvi će biti postavljeni u ministarstvo, bilo koje", kaže Mlinarić.

"Poznajem Miru Gavrana, on je veliki intelektualac"

Zoran Milanović najavio je kandidaturu na predsjedničkim izborima, a on i DP uvijek su imali dobar odnos:

"Predsjedništvo i odbor će odlučiti idemo li s našim kandidatom ili ćemo podržati nekog neovisnog. Ako nam bude prihvatljiv po politici, podržat ćemo ga. Znači, ne smije biti član nijedne stranke."

"Poznajem ga, to je jedan veliki intelektualac i napravio je puno svojim radom. Kad bi se takvi više uključivali u politiku, imali bismo puno bolje društvo. Želim mu svu sreću ako se prijavi i ako izađe na izbore", rekao je na pitanje što misli o Miri Gavranu kao predsjedničkom kandidatu pa pozdravio ideju da se povratnicima u Hrvatsku daju porezne olakšice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.