Čičak sam popravio spomenik srpskim civilima i izazvao bijes mještana Varivoda

PREDSJEDNIK HHO-a Ivan Zvonimir Čičak krišom je po povratku s godišnjeg odmora skrenuo u Varivode i čavlima i ljepilom popravio polomljeni drveni križ postavljen u spomen na devetero ubijenih srpskih staraca nakon Oluje, piše Novi list.

Čičak je za nedavnog posjeta tom području najavio kako će sam popraviti križ s pločom na kojom su imena civila koje su pripadnici HV-a pred kućnim pragom izrešetali 28. rujna 1995., ako neće nitko drugi. Njegov potez izazvao je bijes građana i članova obitelji ubijenih civila.

Smatraju da je, ako je želio pomoći, trebao tražiti od državnih institucija da financiraju i pomognu hitnu izradu i postavljanje novog spomenika, kao i otkrivanje i kažnjavanje ubojica. Drže, također, da je neprihvatljivo da predsjednik HHO-a dolazi u njihovo selo bez da se ikome javi i da zbog pijeteta prema žrtvama nije u redu da krpa i lijepi polomljeni križ već treba izgraditi novi spomenik.

Načelnik Općine Kistanje, Slobodan Rončević, kazao je kako mu nije jasan Čičkov potez jer da mu je prije nekoliko dana objasnio da Općina radi na postavljanju novog trajnog kamenog spomenika i da je u tijeku izrada projektne dokumentacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.