Čičak: Na HRT-u mi specijalni policajac rekao da sam udbaš i komunist te me htio udariti

PREDSJEDNIK HHO-a Ivan Zvonimir Čičak danas je na konferenciji za novinare objasnio kako ga je prije gostovanja u emisiji "Otvoreno" ispred studija dočekalo desetak članova Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, koje je on shvatio kao grupu za pritisak.

Po Čičkovim riječima, jedan od prisutnih u toj grupi ga je verbalno vrijeđao i nazvao udbašem, ljevičarom i komunistom, a ponovio je i dobro poznatu optužbu kako HHO brani samo Srbe. Predsjednik HHO-a napadaču nije ostao dužan te mu je rekao kako u zrcalu može vidjeti udbaša, na što ga je gospodin pokušao fizički napasti, a spriječili su ga u tome njegovi kolege.

Čičku se ispričali predsjednik Udruge i HRT

Danas se Čičku zbog incidenta ispričao i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Kleme, koji je rekao kako je napadač invalid i tom činjenicom ga je htio obraniti. Predsjedniku HHO-a službeno se danas ispričao i HRT zbog neugodnosti kojima je bio izložen jučer uoči ulaska u studio emisije Otvoreno.

"Internom istragom za sada je utvrđeno kako je nepobitno da je g. Čičak doživio verbalne prijetnje od strane osobe neutvrđenog identiteta. Ta je osoba bila u pratnji gostiju emisije Otvoreno, no nije imala službeno dopuštenje za ulazak u zgradu HRT-a. Trojica djelatnika naše službe osiguranja bili su prisutni, po pozivu urednice sinoćnje emisije Otvoreno, no prema svojoj procjeni nisu intervenirali jer je sukob bio isključivo verbalan", stoji u priopćenju glasnogovornika HRT-a Danka Družijanića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.