Pucali su u ljude 2021. dok su čekali koncert u Miamiju. Tek sad su optuženi

Foto: Miami Dade County Corrections and Rehabilitation/CNN

Četvorica muškaraca uhićena su i optužena za ubojstvo zbog masovne pucnjave 2021. ispred koncertne dvorane u Miamiju u kojoj su ubijene tri mlade osobe i ranjeno najmanje 20 drugih. Radi se, kako piše CNN, o jednoj od najvećih masovnih pucnjava u povijesti okruga Miami-Dade.

Nedugo nakon ponoći tog 30. svibnja 2021. grupa muškaraca s kapuljačama zaustavila se na mjestu događaja u SUV-u i  pucala u gomilu koja je stajala vani. Nekoliko ljudi na parkiralištu uzvratilo je vatru, ostavljajući iza sebe mjesto zločina prepuno čahura. Kasnije je utvrđeno da se radilo o sukobu dvije bande.

Osumnjičeni su Willie Zavon Hill (27), Allen Gregory Chambers ml. (30), Eugene Anthony Holmes (22) i Jacarree Brian Green. Svaki se suočava s tri točke optužnice za ubojstvo prvog stupnja, 20 točaka optužnice za pokušaj ubojstva i jednu točku optužnice za urotu za počinjenje ubojstva.

Hill je optužen i za krivotvorenje dokaza. Istražitelji su rekli da se riješio vozila korištenog u zločinu tako što ga je gurnuo u kanal.

"Riječ je o hladnokrvnim ubojicama koji su nasumce pucali na grupu ljudi. Mi ćemo istjerati pravdu na čistac", poručio je nakon pucnjave šef lokalne policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.