"Čemu zgražanje? I prije upisa znali smo kakva su pravila odijevanja u Katoličkoj gimnaziji"

OTAC jedne od djevojaka koje pohađaju Žensku opću gimnaziju Družbe sestara milosrdnica iz Zagreba, Zlatko Kezerić, javio se portalu Index.hr ogorčen zbog tekstova koji su se zadnjih dana pojavili u medijima, a u kojima se zgražavalo nad pravilima odijevanja koje propisuje Katolička gimnazija, i koja traži da se pravila djevojke drže i na svojim Facebook profilima.

"Kao prvo moram navesti da mi nismo stroga katolička obitelj, kao obitelji djevojaka koje su dale izjave, pa smo ipak shvatili da ta Gimnazija ima svoja pravila. Prije upisa u Gimnaziju moje je dijete bilo na danima otvorenih vrata te je tom prilikom saznalo kakva pravila ponašanja i oblačenja ima ta gimnazija. Nakon toga uslijedio je razgovor u obitelji i moja kćer je pristala da se upiše u Žensku opću gimnaziju", kazao nam je otac Kezerić koji je imao potrebu da stane u obranu Katoličke gimnazije njegove kćeri.

Moje je dijete imalo ime i prezime

Prema njegovim riječima, tijekom sve četiri godine nije bilo nikakvih drugih problema osim onih uobičajenih, kao na primjer, puno gradiva, pokoja loša ocjena i slično. "Mogu samo pohvaliti odnos prema mojem djetetu, jer je u toj školi moje dijete imalo ime i prezime, a nije bilo samo redni broj u imeniku, kao što je slučaj u mnogim drugim školama", kazao nam je.

Njegova kći završila je školu, upisala fakultet te "i dalje voli svoju bivšu ravnateljicu i bivšu razrednicu".

Kezerić je konstatirao kako je očito novinar razgovarao s problematičnim učenicama koje su iznijele tu priču u javnost na vlastitu inicijativu. Uostalom, dodaje Kezerić, roditelji ni ne znaju što im djeca rade na Facebooku.

Roditelji ne znaju što im djeca rade na Facebooku

"Veliki problem je i to što većina roditelja ne zna što njihova djeca rade i u školi i na internetu, pa se onda poslije svi čude kada časne sestre i ostali profesori otkriju što se sve radi, a ne bi se smjelo. Moram reći da nitko nije te djevojke, a ni njihove roditelje, tjerao da ih se upiše u Žensku opću gimnaziju. Nije mi jasno zašto se diže tolika prašina oko pravila ponašanja i oblačenja u Ženskoj općoj gimnaziji, kada i mnoge druge škole imaju svoje kodekse ponašanja i oblačenja", ističe otac Kezerić.

"Izražavam nezadovoljstvo napadima na tu gimnaziju, jer moje je dijete provelo tamo četiri godine bez problema, nije u redu prema toj školi i tim ljudima i tim časnim sestrama da se tako ponašaju", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.