Celakoski o Kamenskom: U istrazi je ustanovljeno da krakovi idu do EPH-a i Agrokora

NAKON današnjeg prosvjeda pred zgradom Državnog odvjetništva zbog kaznene prijave protiv Uprave i Nadzornog odbora Kamenskog koja još uvijek nije riješena, organizatori prosvjeda kažu kako je prvo na policiji trebao biti ispitan bivši direktor Kamenskog Antun Crljenjak.

Bajić im je kazao da još nisu dobili izvještaje o istražnim radnjama koje je policija napravila. "Može se slobodno reći da je Crljenak pripremio ljude, Pavić je bio taj koji je sve omogućio, a na kraju lanca se nalazi Todorić koji je to svjesno ili nesvjesno financirao", objasnio je u emisiji Hrvatska uživo novinar Indexa Ilko Ćimić.

> Video - Prosvjednici Kamenskog pitali Bajića što se čeka, a on im odgovorio - policija!

U emisiju nisu željeli doći niti Ivica Todorić, a niti Ninoslav Pavić, a nisu poslali niti ikoga tko bi predstavljao njihove tvrtke. "S indignacijom odbijamo povezanost s agonijom koju proživljavaju radnice Kamenskog te nemamo veze sa poslovanje i trgovinom nekretninama te tvrtke", napisali su iz EPH. Iz Agrokora su napisali kako "su neistiniti navodi o umiješanosti tvrtke u poslovanje Kamenskog".  

"Treba razdvojiti dva segmenta ovog procesa. Jedan je onaj što se tiče procesa za stečaj i za uknjižbu nad nekretninama Kamenskog. O tome se nešto postupa", kazao je Teodor Celakoski iz Prava na grad te dodao kako su dobili dojam da ništa od toga ne rezultira u nekom postizanju pravične naknade ili prava radnika Kamenskog. "Bazična razina se događa. No, čini se kako se ništa ne događa po pitanju Dalte. Ova trakavica ima nekoliko elemenata. Kako je novac stigao do Kamenskog, to je ono što je ključno pitanje", kazao je Celakoski te dodao kako se tu događaju istražne radnje na razini policije.

"Krakovi dolaze do EPH-a i Agrokora"

"Tu treba vrlo jasno i nedvojbeno reći da mi nećemo biti dio tog prepucavanja između DORH-a i policije u kojem se oni međusobno, pokušavajući nas u to uključiti, pokušavaju prepucavati oko toga tko je što napravio", kazao je Celakoski i objasnio kako su oni podnijeli kaznenu prijavu DORH-u zbog čega smo danas i tamo došli. "Mi želimo potaknuti da se ne samo javnost bavi ovim problemom nego da se ta tematika i produbi. Ovdje se radi o dvije tvrtke u tom cijelom lancu koje su plaćene više od 33 milijuna kuna i više od 43 milijuna kuna, a da same nisu imale nikakvu ni imovinu niti težinu da bi tako bile vrednovane", kazao je Celakoski i dodao kako je tako ustanovljeno tijekom policijskog postupka da "krakovi dolaze do EPH-a i Agrokora".

"Nije sve na policiji. Imamo informacije da je policija postupila po nalogu DORH-a i ispitali su direktore koji se vežu uz tvrtku Kamensko i uz Daltu i Vilinske poljane", kazao je Ćimić te dodao kako se slučaj nalazi kod županijske državne odvjetnice gdje su i ti iskazi koji se mogu koristiti kao dokazi. Dodao je kako DORH radi po zakonu, ali da je stvar odugovlačenja te da ljudi koji se nalaze na kraju toga lanca i koje treba pozvati na razgovor su Crljenjak, Ninoslav Pavić i eventualno Todorić ili Agrokor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.