Čečenski vođa preuzeo odgovornost za napade u Moskvi: Rat će stići na vaše ulice

VOĐA čečenskih pobunjenika Doku Umarov preko videoporuke objavio je da je naredio napade na moskovsku podzemnu željeznicu u kojima je u ponedjeljak poginulo 39 ljudi.

Snimka obraćanja i priznanja Dokua Umarova je objavljena na internetskoj stranici čečenskih pobunjenika. Na njoj vođa poručuje da su napade izveli iz osvete zbog smrti "jadnih Čečenaca" koje su u veljači ubile ruske sigurnosne snage, te je Rusiju upozorio da se pripremi na još ovakvih napada.

"Rat će stići na vaše ulice"

Još nije potvrđeno da je osoba na snimci zaista vođa Čečenaca Doku Umarov. U poruci ističe da su napad izveli kao osvetu za rusku akciju izvedenu 11. veljače kod grada Arshtyja. Tvrdi da su tada "ruski okupatori masakrirali civile" dok su brali češnjak kako bi prehranili svoju obitelj. Umarov se u poruci nazvao emirom Kavkaskog emirata te poručio da će se napadi nastaviti.

"Rat će stići na vaše ulice... te ćete ga osjetiti na svojoj koži", stoji u poruci za koju sam kaže da je snimljena u ponedjeljak, samo nekoliko sati nakon napada na moskovsku podzemnu željeznicu. Zanimljivo je da je ranije danas glasnogovornik Dokua Umarova za Reuters rekao da njihova militantna grupa nije izvela napad u Moskvi te da ne zna tko iza njega stoji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.