Cammeo Taxi: Za klijente se trebamo boriti kvalitetnom uslugom, a ne traženjem povlaštenog položaja

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

U PROSVJEDIMA taksista u tri hrvatska grada danas, kao ni u onom prošlom mjeseca u Zagrebu, nisu sudjelovali taksisti Cammeo Grupe. Podsjetimo, u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, taksisti su u jeku turističke sezone odlučili blokirati prometnice koje vode prema zračnim lukama. Na ovaj krajnje nekorektan i potencijalno opasan potez, koji oni nazivaju spontanim okupljanjima, odlučili su se kako bi poručili da Hrvatskoj - ne treba Uber. Hrvatska, naime, ima taksiste.

Tijekom dana došlo je do napada na taksiste u Dubrovniku, a iz Ubera su poručili kako će cijena vožnje UberBOAT-om koštati kao i vožnja Uberovim autom na kopnu.

Ipak, taksisti su posljednji udarac primili iz vlastitih redova. Cammeo grupa poručuje da se situacija s taksi prijevozom može riješiti samo pravnim putem, a konkurenciju pozivaju da se klijente bori kvalitetnom uslugom, a ne traženjem povlaštenog položaja.

>> "ZABRANITE APLIKACIJU" Taksisti blokirali promet oko aerodroma u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku

>> ANKETA Podržavate li taksiste?

"Razloge za prosvjed razumijemo, ali smo čvrstog stava, kao legalisti, da se samo kroz institucije pravne države situacija može i mora riješiti. Vjerujemo u institucije te pozdravljamo odluku Ministarstva prometa da od suda zatraži gašenje aplikacije koja omogućava nezakonito obavljanje taksi prijevoza, kao i sve druge inspekcijske aktivnosti protiv SVIH koji posluju van granica zakona", stoji u priopćenju Cammeo Grupe.

"Iako se zalažemo za promjenu zakona, veći broj taksi dozvola i manja administrativna opterećenja, ne pristajemo na zamjenu teza da liberalizacija tržišta znači isto što i dopuštanje nekome da radi nezakonito. Država bi morala omogućiti ravnopravnu tržišnu utakmicu i jednake uvjete za sve. Očekujemo od institucija da nas nakon dvije godine napokon zaštiti od ilegalnih taksi-prijevoznika. Za klijente se trebamo boriti kvalitetom usluge, a ne povlaštenim položajem pred zakonom", zaključuju u Cammeu.

Negodovanje taksista protiv Ubera neodoljivo podsjeća na situaciju koju smo gledali prije nekoliko godina, kada je Cammeo stigao na hrvatsko tržište. I tada su se taksisti Radio Taxija u Zagrebu bunili i svim silama borili protiv konkurencije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.