Butković o sudaru teretnih vlakova u Rijeci: Čini se da je pogriješio prometnik

Foto u galeriji: Index Foto: Goran Kovacic/Pixsell

O ŽELJEZNIČKOJ nesreći u Rijeci oglasili su se Oleg Butković, potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, te Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture.

"Po informacijama koje imam, ali pustimo da povjerenstvo i agencija za istraživanje nesreća utvrde detalje, radi se o ljudskoj pogrešci od strane prometnika vlakova. Ne mogu još o detaljima govoriti, to su prve informacije koje imam", rekao je Butković.

"Što se točno dogodilo utvrdit će nezavisna tijela i povjerenstvo koje je formirala HŽ infrastruktura te Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu", dodao je ministar Butković, koji je u Rijeci obišao gradilište državne ceste 403.

"Željeznički promet je u prekidu, putnici se prevoze autobusima, a policija i naše službe su na očevidu". rekao je Krešić i dodao da će vagoni s pruge biti uklonjeni, a promet normaliziran čim očevid završi.

Na novinarsko pitanje kako s dogodilo da se vagoni nalaze na glavnom kolosijeku jer  su, navodno, morali biti na sporednom kolosijeku, Krešić je odgovorio da će se to utvrditi.  

„To ćemo vidjeti, naše i povjerenstvo od Carga i Enne, zajedno s policijom i Državnim odvjetništvom utvrdit će što se točno dogodilo,“ naglasio je.

Na upit kada bi vagoni mogli biti uklonjeni s pruge, Krešić je odgovorio da će se vidjeti te da pretpostavlja da bi mogli biti uklonjeni za jedan ili dva dana.

„Čim završi očevid poslat ćemo stručne službe i pomoćne vlakove i ukloniti sve što treba,“ dodao je.

Podsjetimo, noćas oko 2 sata došlo je do sudara dviju teretnih kompozicija na željezničkom kolodvoru Škrljevo.

Pri sudaru je nastala materijalna šteta, a lakše je ozlijeđen strojovođa HŽ Carga.

Na teren su odmah pozvane sve relevantne službe koje su brzo reagirale, a osnovano je i istražno povjerenstvo koje će utvrditi okolnosti koje su uzrokovale ovaj izvanredni događaj", priopćili su iz HŽ Carga.

Nadležna policijska postaja provodi istragu, a prema prvim neslužbenim informacijama, uzrok nesreće upućuje na ljudski faktor, kažu iz HŽ-a.

Promet obustavljen

HŽ je na stranicama izvijestio kako su zbog izvanrednog događaja uveli autobuse.

"Danas, 14. studenog, zbog izvanrednog događaja, putnici vlakova bit će prevezeni autobusima:

  •     4603 Rijeka 07.35 - Plase 08.08
  •     4602 Plase 07.49 - Rijeka 08.24
  •     4605 Rijeka 11.53 - Plase 12.29
  •     4000 Plase 12.12 - Rijeka 12.43
  •     4001 Rijeka 13.58 - Delnice 15.12
  •     4604 Delnice 15.14 - Rijeka 16.28
  •     4607 Rijeka 15.23 - Plase 15.56."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.