Broker: Hanfi nije bilo ništa kada sam prijavio zlouporabu, 15 godina sam na sudovima

Screenshot: N1

DENIS FUDURIĆ, bivši broker, ispričao je za N1 svoja iskustva s postupanjem Hanfe prije 15 godina. 

"Godine 2007. uočio sam da je jedan djelatnik Hanfe ujedno i vlasnik poduzeća koje se bavi faktoringom. On je doregistrirao poduzeće tek nakon što je i Hanfa postala nadležna za to. Tom čovjeku nije se dogodilo ništa, a ja sam uskoro zbog jednog tipfelera izgubio brokersku licencu i sljedećih 15 godina proveo po hrvatskim sudovima dokazujući nevinost", ispričao je Fudurić za N1.

Bivši broker je dobio pravomoćnu presudu u svoju korist, a sada očekuje i naknadu štete. To će porezne obveznike stajati desetke milijuna kuna. Fudurić misli i da je aktualna afera s trgovanjem obveznicama u Hanfi posljedica loše postavljenih pravila iz prošlosti.

"Savjetovao bih Žigmanu da što prije sve u potpunosti rasvijetli iz svih kutova", kaže.

Komentirao slučaj CERP-a

Fudurić je komentirao i slučaj Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) koji je propustio reagirati te se izboriti za državnu pravičnu naknadu za delistiranje Petrokemije s burze. Samo tri mjeseca nakon tog propusta država pokušava iste dionice Petrokemije prodati preko oglasa za iznos od 28 milijuna kuna manje nego što je tada mogla dobiti. 

"Hoće li se tim ljudima nešto dogoditi? Neće. Zašto bi se nervirali? Ali treba ih shvatiti, ako ne rade ništa, nitko ih neće prozivati, ako donesu odluku, dovoljno je da netko tu odluku prikaže lošom i imat će problema", rekao je Fudurić za N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.