Brodomerkur prodao skladišno-prodajni kompleks u Splitu

Foto: PIXSELL/Ivo Cagalj

Splitska trgovačka tvrtka Brodomerkur izvijestila je danas da je prodala skladišno-prodajni kompleks na predjelu Sirobuja za 5.5 milijuna eura, a taj iznos u cijelosti će biti iskorišten za smanjivanje zaduženosti.

U okviru strategije fokusiranja na osnovne djelatnosti, Brodomerkur će inicirati niz aktivnosti, uključujući proces prodaje neaktivnih nekretnina i podružnica koje su vezane uz poslovne segmente energetike i rudarstva, navodi se u priopćenju te tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Time će se provesti dodatno razduživanje grupe te bitno značajnije osigurati likvidnost i kapitalna osnova koja će se investirati u daljnji rast i razvoj, specijalizaciju te podizanje konkurentnosti "core“ djelatnosti društva, koju čine veleprodaja i maloprodaja građevinskih materijala te segment opremanja doma.

Dvjestotinjak zaposlenih

Kako dalje navode, u procesu implementacije te strategije, prva transakcija koju je društvo realiziralo prodaja je nekretnine u Splitu, skladišno-prodajnog kompleksa koji je izvan poslovne funkcije, na predjelu Sirobuja.

Ta kompanija, s 200-tinjak zaposlenika, u većinskom je vlasništvu širokobriješkog Mepasa. Lani je ostvarila 428.3 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je za 8.3 posto više nego u godini ranije i gubitkom od 516 tisuća kuna.

Maloprodajna mreža Brodomerkura prostire se na području Splita, Knina, Šibenika i Zagreba, a poslovanje se širi i putem franšiza koje pokrivaju Brač, Imotski, Metković i Vrgorac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.