Britanski obavještajci: Rusi ranije od planiranog poslali nove jedinice u Ukrajinu

Ilustracija: EPA

RUSIJA je u Ukrajini rasporedila dijelove nove vojske znatno ranije nego što je bilo planirano vjerojatno zato što se previše razvukla i jer se ukrajinska protuofenziva odvija na trima bojišnicama, objavilo je britansko ministarstvo obrane u svom redovnom ažuriranju.

"Vjerojatno su jedinice ranije poslane u akciju, dijelom zbog toga što se Rusija i dalje suočava s previše razvučenom vojskom uzduž bojišnice, a Ukrajina nastavlja svoju protuofenzivu na trima različitim osovinama", objavilo je ministarstvo obrane u svom dnevnom izvješću na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter.

Rusija tvrdi da je riječ o dezinformacijama

Rusija je u svojim reklamama za novačenje tvrdila da vojnici neće biti raspoređeni u Ukrajini do prosinca. No njeni prvi elementi su sada "vrlo vjerojatno" raspoređeni u Ukrajini prvi put i bit će smješteni u Luhanskoj oblasti, naveo je London.

Ministarstvo obrane je također reklo da postoji "realna mogućnost" da će Rusija koristiti dijelove novih snaga da "obnovi neangažirane rezervne snage na ratištu kako bi zapovjednicima omogućila veću operativnu fleksibilnost". Rusija dnevne izvještaje britanskog ministarstva obrane o napretku rata naziva dezinformacijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.