Britanci zaustavili slanje podataka SAD-u o napadu u Manchesteru jer su odavali važne informacije

Foto: FaH

POLICIJA koja istražuje napad u Manchesteru prestala je dijeliti informacije sa SAD-om nakon curenja podataka, saznaje BBC.


Službenici Velike Britanije su bili zgroženi kada su vidjeli fotografije koje su poslali SAD-u u New York Timesu.

May će porazgovarati s Trumpom o tom problemu

Theresa May bi danas trebala porazgovarati o tom problemu s Donaldom Trumpom na sastanku NATO-a. Iz policije u Manchesteru se nadaju kako će uskoro uspostaviti normalne obavještajne veze, u kojima informacije teku u obadva smjera, ali su, kako saznaje BBC, trenutno bijesni zbog curenja podataka.


Britanci su iziritirani činjenicom da je SAD objavio identitet terorista koji je izveo napad u Manchesteru, iako oni to nisu htjeli. Upozorili su Washington da se tako nešto ne smije ponoviti, a onda su se pojavile fotografije mjesta nesreće u New York Timesu.

Bile su to fotografije krvavih krhotina i ruksaka u kojemu je napadač unio bombu u arenu, na što su obavještajne i policijske službe ljutito i brzo odgovorile.

Tajnost identiteta napadača važna zbog istrage

Protuteroristički detektivi su izjavili kako je jako važno da ime napadača ne dospije u medije, posebno u prvih 36 sati od napada jer im to daje priliku da istraže i uhite njegove moguće pomagače.

Ako ime počinitelja nije objavljeno, pomagači neće znati da ih policija traži, što povećava šanse za uhićenjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.