Britanci očekuju teroristički napad tijekom Olimpijskih igara u Londonu



BRITANSKO ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u godišnjem dokumentu o strategiji borbe protiv terorizma kako je teroristički napad na London tijekom Olimpijskih igara 2012. godine vrlo izgledan i da predstavlja veliku sigurnosnu prijetnju.

Britanci smatraju da je "prijetnja međunarodnog terorizma tijekom Igara velika", a boje se napada niskog intenziteta kao što je bio u Mumbaiju 2008. godine, ali i napada kemijskim, biološkim, radijacijskim i nuklearnim oružjem, te upozoravaju da al-Qaida jača u Saudijskoj Arabiji i na istoku Afrike.

Ministarstvo je navelo kako pojačava rad na osiguravanju vodnih putova, jer se boje da bi to mogao biti jedan od načina na koji će teroristi pokušati ugroziti Igre.

Ministar Alan Johnson rekao je da je temeljno vodstvo al-Qaide u Iraku i Afganistanu snažno pogođeno akcijama u zadnjih 12 mjeseci, ali da grupe u Jemenu, Somaliji, Saudijskoj Arabiji i Alžiru sve više postaju sposobne izvesti međunarodni napad, što dokazuje napad u Detroitu na Božić.

Prijetnja da bi teroristi mogli doći do kemijskog, biološkog, radijacijskog ili nuklearnog oružja također je sve veća, a s time se povećava i opasnost od takvog napada, navela je vlada i priznala da redovito provjerava putnike na radijaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.