Brazilci odustaju od potrage za tijelima putnika i krhotinama Air Franceovog Airbusa

BRAZILSKE vlasti povukle su svoje timove iz potrage za krhotinama i tijelima iz Air Franceovog Airbusa A330 koji se prije mjesec dana srušio u Atlantski ocean. Jedan američki časnik za AP je rekao kako to ne znači da će se prestati tragati i za crnim kutijama zrakoplova, iako je nade za njihov pronalazak sve manje - signal će prestati emitirati za tri dana. Zasad je najavljeno kako će se za tim ključnim podacima tragati još najmanje 16 dana.

Brazilski i francuski spasioci su dosad pronašli 51 tijelo i velike krhotine zrakoplova, njih nekoliko stotina. Od daljnje potrage za tijelima se odustalo jer već danima nije pronađeno ni jedno.

Podsjetimo, francuski Airbus A330 sa 228 putnika, koji je 31. svibnja u večernjim satima prema lokalnom vremenu poletio iz brazilskog Rio de Janeira prema pariškom aerodromu Charles de Gaulle, nije se ondje pojavio u ponedjeljak u 11.15 sati kad je trebao sletjeti. Let AF447 je četiri sata nakon polijetanja prijavio kontroli leta velike turbulencije, potom i probleme s električnim sustavom zrakoplova, nakon čega je došlo do prekida komunikacijskih veza.

I.M.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.