Branko Borković o oslobađajućoj presudi Šešelju: To je maslo Mladena Bajića

Screenshot: Mreža TV

BRANKO BORKOVIĆ poznat i kao Mladi Jastreb u emisiji Bitno Mreže TV kazao je kako ga je Zoran Milanović kao branitelja teško uvrijedio.

"Ne samo da nije bio spreman s nama ozbiljno razgovarati nego je rekao da su u rat išli siromasi i neobrazovani. Kao zapovjednik u Vukovaru imao sam niz fakultetski obrazovanih ljudi. Koliko mi je znano, dok su oni ratovali Milanović, u naponu snage tada, nije bio na ratištu, ali je zahvaljujući političkim vezama svog oca bio u Bruxellesu", kazao je Borković.

Na pitanje kako se moglo dogoditi da Vojislav Šešelj u Haagu dobije oslobađajuću presudu Mladi Jastreb je rekao:

„To je maslo Mladena Bajića. Njegov je posao bio da sa svojim timom registrira zločine i zločince. Na kraju je ispalo da se bavio našim zločinima, često napuhanima i izmišljenima, iako je znano da mi nismo išli ratovati u Srbiju, ali mnogi Srbi su ratovali u Hrvatskoj", rekao je.

Borković se osvrnuo i na pozdrav Za dom spremni.

„Ja stvarno ne mislim da bi spremnost za vlastiti dom bilo koga mogao uvrijediti. Što je u tome loše? I da se razumijemo, ako je Ante Pavelić činio zločine zar to znači da smo svi mi Hrvati zločinci? Neki neprestano trguju etnobiznisom jer od toga dobro žive", kazao je.

Vratio se u rane devedesete kada je Manolićeva komisija zaključila da je sa Starim Jastrebom pokušao podrivati ustavni poredak zemlje.

„Ja stvarno ne znam za koga je radio Manolić tada. Činjenica da smo ja, Stari Jastreb, obitelj Toth i svi oni koji su prošli golgotu Vukovara bili optuženi da smo podrivali ustavni poredak. Dapače, bili smo izjednačeni s KOS-om, najveći neprijatelji zemlje. Mnoge mučne epizode onoga vremena treba rasvjetliti. Osobno znam, rekli su mi ljudi koji su to čuli, da je Mladen Bajić ultimativno tražio moje suđenje i presuđivanje kao državnog neprijatelja. A kad smo već kod te persone, hajdemo i o njegovoj ulozi u Lori malo pričati", poručio je.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.