Boogaloo nastavlja s radom do kraja godine. Što zatim?

Senidah održala koncert u klubu Boogaloo 30.9. Foto: Mia Slafhauzer/Pixsell

Klub Boogaloo nastavlja s radom do kraja godine, dogovoreno je na sastanku predstavnika Pučkog otvorenog učilišta u Vukovarskoj ulici u Zagrebu s poduzetnicima Anđelkom Šipušem, poznatim i kao DJ Shipe te Marijanom Kišom Mrxom, koji su to popularno okupljalište vodili proteklih osam godina.

Iako je proteklih dana u javnosti bilo dosta oštrih riječi oko sudbine Boogalooa te se u raspravu uključio i sam zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, u klubu će se održati svi najavljeni koncerti do kraja godine, potvrđuju u POU Zagreb.

"Postignut je dogovor da će društvo REGA DARKO u ovoj godini realizirati svoje programe pojedinačnim ugovorima. Čekamo točne podatke o broju tih programa kako bismo mogli sagledati raspoloživost prostora. Cijena će biti u skladu s postojećim cjenikom za zakup prostora u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb i bit će objavljen ovih dana na stranicama POU Zagreb.

U velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Zagreb većinom su se održavali glazbeni programi, ali i neki drugi programi Pučkog otvorenog učilišta Zagreb. Tako će ostati do daljnjeg", izjavili su za Index predstavnici ustanove iz Vukovarske ulice.

"Dogovorili smo se"

To potvrđuje i Anđelko Šipuš, koji je još prije tog sastanka rekao da se vidi kako gradonačelnik nije nikad bio ni u kakvom biznisu te kako je cijena iznajmljivanja velike dvorane za koncerte u Boogaloou izvučena iz konteksta.

"Dogovorili smo sve sporazumno, hvala Bogu, pa ćemo moći aplicirati i javiti se na natječaj, tako da više ni nema smisla to razvlačiti, ali možemo i mi našu stranu pokazati, makar ponavljam, nebitno je više jer im nije uspjelo ono što su planirali“, rekao nam je Šipuš koji kaže da najam manje prostorije kluba stoji oko 3000 eura mjesečno.

On potvrđuje kako su otkaz najma prostora, koji upotrebljavaju posljednjih osam godina, dobili 30. rujna s rokom iseljenja do 10. listopada.

"Mnogo smo uložili u postojeći prostor i želimo se javiti na novi natječaj. Plaćanje najma i režija mnogo su veća stavka od dvjesto eura po najmu dvorane", kaže nam Marijan Kiš Mrx.

U Gradu Zagrebu ponavljaju kako je velika dvorana Pučkog otvorenog učilišta veličine 663 četvorna metra plaćena oko 200 eura po danu kad je bilo događanja, kao što je naglasio i na posljednjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Prema dokumentaciji koju posjeduje Index, najam cijelog prostora, koji se sastoji od dvije dvorane, samo u travnju je bio 2233 eura, dok je za režije plaćeno 498 eura. Velika dvorana doista stoji oko dvjesto eura po večeri.

U svibnju je za nastup klape Cambi plaćen najam od 215 eura. Pod istim uvjetima dvorana je iznajmljivana i drugim zainteresiranim korisnicima.

Dogovor koji su postigli voditelji kluba Boogaloo vrijedit će, naravno, do raspisivanja javnog natječaja kojim će se taj prostor - koji je u vlasništvu Grada Zagreba - iznajmiti najpovoljnijem ponuđaču.

Po posljednjim informacijama koje je potvrdio Anđelko Šipuš, i njihova tvrtka moći će se prijaviti na natječaj. Očekuju se i prijave neprofitnih organizacija koje po neslužbenim informacijama imaju prednost.

Ukoliko dobiju otkaz najma, voditelji Boogalooa imaju rješenje. "Uzet ćemo svoju opremu i preseliti se u drugi prostor“, kaže Anđelko Šipuš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.