Bivši qanonovac: Kult je itekako živ. Čekaju Oluju i uzet će stvari u svoje ruke

Foto: EPA

BIVŠI član QAnona opisao je svoje iskustvo s kultom. Iako se u posljednje vrijeme čini da kult više nije toliko aktivan, Jitarth Jadeja kaže da je "itekako živ i da još uvijek čekaju da "stigne Oluja", prenosi Indy100.

Jadeja je izrazio zabrinutost da "QAnon ima mnogo toga zajedničkog s kultovima sudnjeg dana i da je prošlost pokazala kako takvi kultovi mogu postati nasilni". Kaže da nije bio iznenađen nasilnim upadima u Kapitol koji su se dogodili 6. siječnja.

"QAnonovcima će na kraju dosaditi čekanje Oluje. Uzet će stvari u svoje ruke", rekao je.

"Izgubio sam dvije godine svog života zbog podle zavjere koju je osmislio psihopat", rekao je. "Čak sam i svog oca uveo u kult. On je još uvijek sljedbenik i ne mogu ga nikako odvratiti od toga", dodaje.

"Podcjenjuje se opasnost"

Upozorio je da obični ljudi "podcjenjuju opasnost QAnona u stvarnom svijetu".

Jadeja je u QAnon ušao u zimi 2017. godine. "Veselio sam se smaknuću Hillary Clinton, koju je QAnon prikazao kao pedofila i ubojicu. Navijao sam za to", rekao je za Politico.

"Prihvatio sam njihovu ideju da svijetom upravlja Kabala, skupina liberalnih političara, holivudskih mogula, milijardera i drugih utjecajnih elita koja štuje Sotonu i zlostavlja djecu", rekao je. "Vjerovao sam da Donald Trump vodi borbu protiv njih i da postoji plan da ih se porazi. Jedva sam čekao dolazak Oluje", nastavlja.

U lipnju 2019. Jadeja je prestao biti sljedbenik QAnona. "Otkrio sam da QAnon nije ništa drugo do bolesna i uvrnuta fikcija", kaže.

Qanonovci vjeruju da je izraz "tippy top" bio Trumpov način da signalizira da sve ide u pravom smjeru za borbu protiv takozvane "duboke države". U to je vjerovao i Jadeja. Kazao je da je kasnije shvatio da je Trump često koristio tu frazu, puno prije nego što se kandidirao za predsjednika.

Na kraju je zaključio da bi volio da i drugi bivši QAnonovi sljedbenici podijele svoja iskustva.

"Imao sam život prije ovoga i želim mu se vratiti", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.