Bivši predsjednik uprave Podravke osuđen na 6 mjeseci zatvora uvjetno zbog podmićivanja policajca

Foto: FAH

PODRAVKIN menadžer i bivši predsjednik uprave Miroslav Vitković je, nakon sporazuma s tužiteljstvom, uvjetno osuđen na pola godine zatvora jer je policajcima koji su ga alkoholiziranog zatekli u razbijenom službenom automobilu ponudio 200 kuna mita.

Kako je riječ o uvjetnoj kazni Vitković neće u zatvor ako u iduće dvije godine ne ponovi nedjelo, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vitković je, prema Uskokovoj optužnici, u lipnju prošle godine skrivio prometnu nesreću na autocesti kod mjestu Paka nedaleko Novog Marofa i nakon toga policajcima ponudio 200 kuna kako ne bi utvrđivali njegovu alkoholiziranost. Na kraju mu je ipak izmjereno 1,97 promila, a Uskok ga je optužio zbog davanja mita.

Prema pisanju medija zaposlenici Hrvatskih autocesta Vitkovića nisu pustili da s udarenim automobilom prođe kroz naplatne kućice te su pozvali policiju kojoj je Vitković ponudio novac. Nakon toga kažnjen je i na prekršajnom sudu, a smijenjen je i s dužnosti Podravkina direktora za slovensko tržište te imenovan direktorom maloprodaje za tržište BiH.

Vitković se ranije u medijima spominjao kao ključni Uskokov svjedok protiv nekadašnjeg HDZ-ovog potpredsjednika Vlade Damira Polančeca optuženog da je sa sedmoricom suokrivljenika novcem Podravke pokušalo preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom koja je pritom navodno oštećena za 400 milijuna kuna. Optuženi u aferi Spice, međutim, tvrde da su koprivničku tvrtku branili od neprijateljskog preuzimanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.