Bivši pakistanski premijer iz zatvora prebačen u bolnicu zbog problema sa srcem

Screenshot: BBC

PAKISTANSKI zatočeni bivši premijer Navaz Šarif, koji služi 10-godišnju zatvorsku kaznu zbog korupcije, prebačen je u nedjelju u bolnicu zbog problema sa srcem.

Šarif i njegova kćer Marjam Navaz nalaze se od 13.  srpnja u strogo čuvanom zatvoru u gradu Rawalpindiju, gdje su dospjeli tjedan dana nakon izricanja presude za korupciju.

Na preporuku liječnika i nakon odluke vlade u Punjabu, bivši premijer je zbog srčanih smetnji prebačen u Pakistanski institut za medicinske znanosti (PIMS) u Islamabadu.

"Šarif se od zatočenja ne osjeća dobro, ali vlasti ga nisu htjele odmah prebaciti u bolnicu", kazao je glasnogovornik stranke Pakistanske muslimanske lige-Nawaz (PML-N).

Za Šarifa se zna da je uvijek imao problema s dijabetesom i srcem te je 2016. bio podvrgnut operaciji. Njega je prošle godine, na vrlo upitan način, s vlasti maknuo Vrhovni sud, piše dpa.

Vrhovni sud prijevremeno je u srpnju 2017., nakon otkrića o luksuznim nekretninama do kojih je obitelj došla putem off-shore holdinga, okončao Šarifov treći mandat na čelu zemlje.

Marijam Šarif je tada rekla da su optužbe "neutemeljene", a visoki dužnosnik  Šarifove stranke je kazao da iza optužbi za korupciju i njegove smjene stoje "skriveni igrači".

Pakistanska muslimanska liga - Nawaz (PML-N), prihvatila je u petak izbornu pobjedu Imrana Khana, bivše zvijezde kriketa, na parlamentarnim izborima održanim u četvrtak.

Izbore su obilježili duga prebrojavanja listića i optužbe za namještanje rezultata koje su najviše stizale od pristaša zatočenog bivšeg premijera Navaza Šarifa. Šarifova stranka PML-N je ishod izbora, u zemlji gdje je kroz povijest vlast najčešće držala vojska, nazvala napadom na demokraciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.