Bivši kanadski premijer Stephen Harper se zasitio politike i prelazi u business

Foto: FAH

BIVŠI konzervativni premijer Stephen Harper, koji je vodio kanadsku vladu od 2006. do 2015., rekao je u petak da odlazi iz političkog života, podnoseći u 57. godini ostavku na zastupničku dužnost u Calgaryju kako bi se posvetio poslovnoj karijeri.

"Odlazim iz političkog života ponosan na rezultate naše ekipe", rekao je u obraćanju objavljenom na YouTubeu i u priopćenju.

"Naša zemlja mora i dalje biti uzor napretka i slobode. Nastavite braniti načela za koja smo se borili ovdje u Kanadi i u inozemstvu", istaknuo je.

Odlazi nakon 18 godina


Nakon osamnaest godina provedenih na dužnosti zastupnika kanadske prijestolnice naftne industrije u saveznom parlamentu, Harper će odsad pružati konzultantske usluge tvrtkama koje se žele razvijati izvan zemlje, putem tvrtke koju je u prosincu 2015. osnovao u Ottawi - Harper & Associates Consulting Inc.

"Tvrtka će se baviti tehnologijom, financijama, energijom, infrastrukturom i industrijom u Sjedinjenim Državama, Europi, na Bliskom istoku, Aziji i drugdje", rekla je njegova glasnogovornica Anna Tomala.

Harper, kojeg su s vlasti u listopadu 2015. skinuli liberali Justina Trudeaua, odmah je dao ostavku na mjesto predsjednika konzervativne stranke. Zastupnica Edmontona Rona Ambrose (46) privremeno ga zamjenjuje na toj dužnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.