Bivši gradonačelnik Hvara osuđen zbog zlouporaba, radit će za opće dobro

Screenshot: YouTube

PJERINO BEBIĆ, bivši hvarski gradonačelnik, osuđen je danas u Splitu zbog šest kaznenih djela zlouporabe. Bebić je osuđen na godinu zatvora, pa mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro. Bebića su teretili da je oštetio gradsku blagajnu za 40-ak tisuća kuna plaćanjem troškova smještaja u Splitu bratu Domagoju koji je danas oslobođen, ali i županijskom pročelniku za prosvjetu Omrčenu i njegovoj partnerici te bivšem policajcu Tihomiru Marasu, koji je također danas oslobođen.

Platio da anulira zločesta pitanja

Bebić je naknadno novac uplatio u gradsku blagajnu, i to, kako je obrazložio, da anulira zločesta pitanja i strašne prigovore koje trpi njegova majka, a ne zato što misli da je kriv. Potvrdio je da je dao nalog da se plate troškovi smještaja Omrčenu u visini od nekih 16 tisuća kuna, no smatra da je to bila sitnica u odnosu na ono što je za Hvar napravio u svom mandatu. Omrčen je bio jedna od ključnih osoba za školstvo, a Bebić tvrdi da je izgradio školsku dvoranu i nadogradio nekoliko učionica. Trebao mu je čitav niz susreta s njim.

Bebić se začudio jer ga se procesuira za 38 tisuća kuna, a korist koju je Hvar imao od kontakata s ljudima koji su navedeni u optužnici ne može se uopće egzaktno izraziti. Podsjetio je da je uduplao hvarski proračun, izgradio kanalizacijski sustav...

"Ružan politički obračun"

Bebić nam je komentirao i presudu.

"Moja obrana iznijela je niz dokaza koji nedvosmisleno pobijaju ovu presudu. Novac koji mi se stavlja na teret u cijelosti sam uplatio u proračun, kako bi moja obitelj što manje osjetila ovaj ružan oblik političkog obračuna. Rekao bih da je to i iz same presude jasno. Morali su nekako opravdati cijeli taj redikulozni proces na koji je potrošeno ne znam ni sam koliko novaca i godina. Što se tiče rada za opće dobro, ja sam uvijek radio za opće dobro. I dalje ću. Želim samo pokazati apsurd cijelog tog procesa. Idemo do kraja", kazao nam je Bebić.

USKOK je najavio da će se žaliti kada dobiju presudu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.