Bivši glasnogovornik Davida Camerona uhićen zbog skandala oko tabloida News of the World



BIVŠI glasnogovornik britanskog premijera Davida Camerona, koji je ranije bio urednik tabloida News of the World, danas je uhićen u Londonu, javlja Independent. Andy Coulson priveden je na ispitivanje, te je pretražen njegov stan u južnom dijelu Londona.

Coulson je uhićen samo dan nakon što je James Murdoch, sin vlasnika News Corpa Ruperta Murdocha, objavio da se News of the World glasi. Najzloglasnijem britanskom tabloidu presudio je skandal s hakiranjem telefona i prisluškivanjem javnih ličnosti, ali i žrtava okrutnih zločina i obitelji vojnika stradalih u Iraku i Afganistanu.

Zajedno s Coulsonom Scotland Yard je priveo i Clivea Goodmana, još jednog bivšeg urednika NoTW-a, koji trenutno radi za Daily Star Sunday. Osim zbog skandala s prisluškivanjem, Coulsona i Goodmana se istražuje i zbog navodnog podmićivanja policijskih službenika.

Ova uhićenja, piše Independent, stavljaju dodatan pritisak na britanskog premijera Davida Camerona, koji je zaposlio Coulsona usprkos skandalu o kojem se u britanskim medijima već duže piše, a koji je svoj vrhunac dosegnuo ovog tjedna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.