Bivši dužnosnik Kremlja, njegova trudna žena i kći nađeni mrtvi u stanu u Moskvi

Ilustracija: EPA

VLADISLAV AVAJEV, bivši dužnosnik Kremlja i potpredsjednik Gazprombanke, pronađen je mrtav u elitnom stanu u Moskvi vrijednom dva milijuna funti. Kako javlja Daily Mail, Avajeva je pronašla njegova 26-godišnja kći Anastasija. 

Osim tijela Vladislava Avajeva, pronađeno je i tijelo njegove trudne supruge Jelene i mlađe kćeri Marije koja je imala tek 13 godina.

Tko je bio Vladislav Avajev?

Avajev je prije radio kao izvršni direktor u Gazprombanku, ključnom dijelu plana Vladimira Putina za plaćanje plina u rubljima. Tako je, zahtijevajući da strane tvrtke otvore račune u banci, htio uzvratiti Zapadu zbog sankcija.

Prije toga je bio zamjenik šefa velikog odjela u Putinovoj administraciji. Obogatio se preko svoje građevinske firme. 

Ubijeni iz pištolja

Sva tri tijela pronađena su s ranama od vatrenog oružja. Istražitelji su rekli da razmišljaju i o tome da je ubojstvo počinjeno Avajevim pištoljem te istražuju sve veze s njegovim privatnim i poslovnim životom. Anastasija je policajcima kazala da je pištolj bio u ruci njezina oca kada je pronašla njegovo tijelo. 

Jedna teorija je da je došlo do ljubomore nakon što je vozač njezina supruga otkrio da je Jelena u petom mjesecu trudnoće. No, izvješća nisi usuglašena o tome je li žena bila trudna. Drugi izvještaji upućuju na to da je bogati bivši bankar otkrio da ga žena vara s vozačem te da je vozač dao otkaz.

Zasebno su postojale tvrdnje da je par bio uključen u sudski spor u vezi s financijskim pitanjima, no istražitelji kažu da još slijede i provjeravaju brojne tragove.

Susjedi mrtvog milijardera: Žena je vrištala

U luksuznom Avajevom stanu pronađeno je ukupno 13 komada oružja. Jedna od susjeda mrtvog milijardera rekla je da je čula tri pucnja i viku.

"Žena je vrištala, zatim su ispaljena još dva hica. Nitko drugi nije vrištao", ispričala je jedna susjeda. Druga susjeda je rekla da je "Avajev bio pametan čovjek i da nije izgledao kao manijak". Dodala je da se tragedija možda dogodila zbog sankcija te da su zbog toga neki "spremni ići do krajnje mjere". 

"Možda su ga zadužili i odlučio se ubiti", komentirala je susjeda. Jedna od njih komentirala je da su možda Avajev i njegova obitelj ubijeni, piše Daily Mail.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.