Bivšeg urednika Hrvatske uživo HRT prijavio zbog muljanja s putnim nalozima

NAJNOVIJI rezultati interne financijske revizije i kriminalističke istrage pokazali su da je otpušteni urednik HTV-ove emisije "Hrvatska uživo" Veljko Jančić manipulacijama putnim nalozima HRT oštetio za više od 15.000 kuna.

Kako prenosi Večernji list, prvotno je Jančić bio optužen da je državnu televiziju oštetio za iznos od oko 920 kuna, no naknadna je istraga pokazala da je šteta ipak mnogo veća te da je Jančić tijekom prošle godine, od 13. siječnja do 11. studenoga 2009. oštetio kuću za više od 15.000 kuna.

Popovac: Jančić nije jedini, ima ih još

Sva saznanja i materijal do kojega se došlo istragom proslijeđen je Policijskoj upravi zagrebačkoj, a podnesena je i kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog zloporabe službenog položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i prijevare.

Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac oštro je demantirao da se u ovom slučaju radi o navodnom revanšizmu prema Jančiću kao njegovom mogućem protukandidatu na natječaju za glavnog ravnatelja kuće, o čemu su svojedobno pisali mediji. "Prva je prijava protiv Jančića pokrenuta još lani početkom studenoga, kad ja ni izbliza nisam bio ni u kakvim kombinacijama za glavnog ravnatelja, kao uostalom ni gospodin Jančić. A što bi se dogodilo da se utvrdilo kako sam ja, za svoga kratkog v.d. mandata, imao sve te spoznaje i dokaze revizija o 'slučaju Jančić', a da nisam ništa poduzeo? Tada bi vjerojatno i mene optužili da štitim kriminal na HRT-u, na račun svoje kampanje" upozorio je Popovac.

On je dodao i kako slučaj Veljka Jančića nije izdvojen, jer, kako je rekao, na HRT-u godinama postoji "cijela lepeza dobro znanih i neznanih imena koja su također istodobno pod povećalom revizije i krim-obrade, a koji će uskoro završiti tamo gdje im je i mjesto".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.