Biskup Košić božićnu misu iskoristio za napad na gayeve i prodike o abortusu i demografiji

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

SISAČKI biskup Vlado Košić, poznat po nizu desno-ekstremističkih javnih istupa, na sinoćnjoj je polnoćki u sisačkoj katedrali propovijed iskoristio za napad na homoseksualce i gay brakove, a govorio je i o abortusu i demografiji.

"Danas se otvoreno zagovaraju i traže takve pojave (homoseksualizam, op.a.), kao da je to neko ljudsko pravo, da se razori obitelj kakvu je Bog stvorio. Danas se promiču prava onih koji nisu naravnom vezom ljubavi sposobni rađati djecu. Oni se proglašavaju obiteljima i traže od društva da ih se jednako prizna kao i naravne obitelji. To se nameće svim državama na tzv. razvijenom Zapadu", započeo je svoju propovijed biskup Košić.

"Ideolozi razaranja obitelji žele poništiti razlike između muških i ženskih osoba"

Sisački biskup nije stao samo na tome pa se dotaknuo i teme transrodnih osoba, abortusa i surogat majki.

"Ideolozi razaranja obitelji žele poništiti razlike između muških i ženskih osoba i tako zavladati dušama, da se u jednom promiskuitetnom svijetu društvo dovede u slijepu ulicu svoga samouništenja", nastavlja.

Govoreći o abortusu, Košić kaže kako "ubijanje djece treba biti daleko od naših obitelji, zlo pobačaja želimo da ne zarazi duše naših majki i očeva".

"Mnogi koji danas veoma glasno u društvu traže prava svih manjina, jednako glasno protive se pravu rođenja djece s poteškoćama. Kao da oni nisu ljudi, traži se njihovo uklanjanje još dok su u utrobi majke. Kuda ide ta naša civilizacija?" pita se Košić.

Na kraju se dotaknuo i demografije. "Želi li naš narod da nestanemo? Ako smo ovdje živjeli i opstali, usprkos tolikim ratovima i teškoćama, već više od 13 stoljeća, zašto bismo upravo u ovom stoljeću nestali?" pita se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.