Bez vozačke i registracije alkoholiziran motorom izazvao nesreću, teško je ozlijeđen

Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

JUČER oko 15:40 kod Kraljevice na DC 8 dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao motociklist pod utjecajem alkohola.

Riječ je o 36-godišnjem hrvatskom državljaninu, inače recidivistu, koji je bez položenog vozačkog ispita, s motociklom marke Suzuki bez registracijskih oznaka (tehnička registracija je istekla još 2018. godine), izazvao prometnu nesreću.

Vozilom je upravljao pri utjecaju alkohola u koncentraciji od 0.61 g/kg, a do nesreće je došlo kada je, krećući se iz smjera Kraljevice prema Bakarcu, uslijed neprilagođene brzine stanju na cesti, u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu kolničku traku, gdje je udario u osobno vozilo marke Dacia, riječkih registracijskih oznaka, kojim se iz suprotnog smjera kretao 64-godišnji hrvatski državljanin.

Motociklist je zbog nastalih ozljeda prevezen u KBC Rijeka, gdje su mu dijagnosticirane teške tjelesne ozljede. Kriminalističko istraživanje ove nesreće je u tijeku, a po završetku istog 36-godišnjak će, zbog počinjenih prekršaja, biti sankcioniran u skladu s važećim zakonskim propisima, priopćila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.