Beus Richembergh: HDZ ugrožava nacionalnu sigurnost, to što rade je skandalozno

Foto: Hina, Index

ZASTUPNIK HNS-a Goran Beus Richembergh putem Facebooka obrušio se na HDZ-ovce optuživši ih da ugrožavaju sustav nacionalne sigurnosti. Oni se, naime, nisu pojavili na za danas zakazanoj sjednici Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

HDZ ugrožava sustav nacionalne sigurnosti!

Za danas je bila zakazana sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, na kojoj se, nakon nekoliko mjeseci provođenja ozbiljnoga i kompliciranog postupka odabira kandidata, trebao formulirati konačni prijedlog za izbor predsjednika i članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija. Sjednici su se odazvali zastupnice i zastupnici SDP-a, HNS-a i Mosta ali nije održana jer su izostali zastupnici HDZ-a, HSLS-a i HDSSB-a te nezavisna zastupnica Lekaj.

Jasno je da se radi o otvorenoj opstrukciji od strane tzv Domoljubne koalicije iako ovaj saziv Hrvatskoga sabora ima raditi još tri tjedna. Ponašanje HDZa u ovako važnome pitanju kao što je nacionalna sigurnost skandalozno je. Najprije su rušenjem čelnoga čovjeka i pokušajem instalacije svojih kadrova pokušali staviti pod partijsku kontrolu Središnju obavještajnu agenciju, odbacili su godišnja izvješća SOA-e i Ureda Vijeća za za nacionalnu sigurnost, potom su mjesecima vršili nezapamćen pritisak na premijera Oreškovića oko imenovanja novoga čelnika SOA-e i sad još onemogućavaju da se uspostavi građanski nadzor nad sigurnosno-obavještajnim sustavom.

To nije ništa drugo nego izravno ugrožavanje sustava nacionalne sigurnosti i to u času kad je Hrvatska izložena ugrozama međunarodnoga terorizma, mogućega nastavka migrantske krize u Europi i unutarnje političke krize koja dovodi do izvanrednih parlamentarnih izbora. Eto još jednoga dokaza da je tim kvazidomoljubima do nacionalne sigurnosti stalo kao do lanjskoga snijega", napisao je Beus Richembergh.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.