Beogradske optužnice: Vlada razmišlja, a Bošnjaković i Bajić zaduženi za rješenje



"DOSTA je toga", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor komentirajući "optužnice iz Beograda" protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivana Vekića, te današnjeg potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa, te ratnih vođa Tomislava Merčepa i Branimira Glavaša kao i još 40 hrvatskih državljana.

Prema tumačenju Ministarstva pravosuđa kao i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kao i optuženika najvjerojatnije je riječ o da se ta optužnica temelji na ranije napisanoj optužnici vojnog tužiteljstva nepostojeće jugoslavenske države iz 1992. godine.

Razmišljaju o zakonu

Kosor je obilazeći danas prostorije KBC-a Zagreb otkrila novinarima kako ovih dana intenzivno razmišlja kao i njena Vlada.

"Mislimo o donošenju zakona kojim bi se proglasili ništavnima svi akti pravosudnih tijela i vojnih sudova bivše JNA te bivše države", otkrila je Kosor razmišljanja iz Banskih dvora dodajući da je Hrvatska bila žrtva agresije kao i to da smo se branili od agresora. Kako je pojasnila, na tragu tog razmišljanja u Vladi Ministarstvo pravosuđa i Državno odvjetništvo trebalo bi predložit potrebne pravne korake.

Premijerka kaže kako je zapravo u tijeku uznemiravanje branitelja od strane Srbije koje se vidjelo još iz vremena kada je bio zatočen branitelja Purda i ostali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.