Banožić i Hranj poručili vojnicima u misijama: Hvala što štitite hrvatske interese

Foto: MORH

MINISTAR obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj čestitali su u četvrtak božićne i novogodišnje blagdane hrvatskim vojnicima u misijama i operacijama te su im zahvalili na svemu što čine za zaštitu i očuvanje hrvatskih interesa. Banožić i Hranj su, kako je priopćeno iz MORH-a, iz Zapovjedno-operativnog središta putem videokonferencije razgovarali sa zapovjednicima kontingenata u misijama i operacijama potpore miru. 

“Hvala na svemu što činite za Hrvatsku vojsku i hrvatsku državu, na svemu što činite s ciljem očuvanja hrvatskih interesa, što ste svoje znanje, energiju i sposobnosti ugradili u vjerodostojnost odgovora hrvatske države u ovim izazovnim vremenima“, rekao je ministar Banožić.

"Svaka misija ima rizike i opasnosti"

Istaknuo je kako iz komunikacije sa svim partnerima i saveznicima, za pripadnice i pripadnike Hrvatske vojske u misijama i operacijama uvijek dobiva riječi pohvale. Poručio je i kako je MORH orijentiran na modernizaciju i opremanje te daljnje ulaganje u pripadnice i pripadnike Hrvatske vojske kroz sve raspoložive zakonske okvire.

Načelnik GS OS RH admiral Robert Hranj rekao je da svaka misija i operacija ima svoje specifične izazove, rizike i opasnosti.

"Vaša obaveza je da zadaće izvršite kvalitetno, motivirano i profesionalno. Prioritetna je i fizička sigurnost svakog pripadnika HV-a. Vi kao zapovjednici kontingenata imate veliku odgovornost, a vaša odgovornost su naši ljudi. Mnogi vojnici, dočasnici od vas traže smjernice, zapovjedi, kako postupati i kako se ponašati u određenim situacijama“, rekao je admiral Hranj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.