Bandićev prijatelj tvrdio da je bio s njim kad je umro. Pitali smo ga što je istina

Foto: Pixsell, Screenshot Nova TV

KAKO je doznao Index iz pouzdanog i vrlo dobro obaviještenog izvora, Hitna je po Bandića došla u zgradu u kojoj živi Natalija Prica. Riječ je o stanu na Vrhovcu, točnije na adresi I. Vidovčica 24.

> Index doznaje: Hitna je po Bandića došla u zgradu u kojoj živi Natalija Prica

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić je oko 23 sata doživio srčani udar. Prebačen je u Opću bolnicu Sveti Duh, no ubrzo je proglašen mrtvim. 

Informacija koju je dobio Index ruši priču Bandićevih prijatelja

Iako su Bandićevi prijatelji Sergije Ivanović i doktor Gzim Redžepi tvrdili da je Bandiću pozlilo u zgradi Sergija Ivanovića, koja se nalazi u istom naselju - zagrebačkom Vrhovcu, Indexu je neslužbeno potvrđeno kako je Hitna po Bandića došla u zgradu u kojoj živi Prica. Ta je zgrada oko pet minuta hoda udaljena od one Sergija Ivanovića.

Posebno je u opisima bio detaljan Bandićev prijatelj Gzim Redžepi koji je izjavio i da je on prvi oživljavao Bandića. Kazao je da su oni te noći bili kod Bandićevog prijatelja Sergija Ivanovića na Vrhovcu te da su pričali o proljeću i visibabama. Pričao je i da su ranije jeli fileke te da su se u večernjim satima još družili i da se potom Bandić samo srušio.

''Za vrijeme boravka gore bila je priča o tome kako je proljeće rano krenulo, kako ima puno visibaba, uobičajena priča troje prijatelja, bez ikakvih poteškoća'', ispričao je za Dnevnik.hr Gzim Redžepi pa dodao kako je Bandić oko 23 sata bio žedan. ''Nije htio iz frižidera i pustio je vodu Sergij da curi. On se digao sa stolca po tu vodu, srušio se i nažalost, ostao na podu. Ja sam započeo reanimaciju koju su kasnije nastavili kolege iz Hitne pomoći, a i njima jedno veliko hvala na izrazito brzoj reakciji'', ispričao je.

"Ja kao njegov prijatelj sam izuzetno tužan i nesretan što sam baš ja trebao započeti reanimaciju'', izjavio je Redžepi i dodao da u životu nekada čovjek može birati, no on nije mogao. Tvrdio je kako je Bandiću odmah priskočio u pomoć, a to bi, dodao je, napravio svatko tko je normalan i ima malo ljudskosti u sebi. Za Nacional je još rekao kako ne zna točnu adresu gdje je bio s Bandićem i Ivanoviću jer ga je Ivanović telefonski navigirao do nje, no rekao je da je to bilo u zgradi Sergija Ivanovića.

Kako je sada sve jasnije, postoje ozbiljne sumnje u verziju Bandićeve smrti koju je detaljno ispričao Gzim Redžepi, a u izjavama medijima potvrđivao i Sergije Ivanović. Ponovno smo nazvali Gzima Redžepija kako bismo ga pitali gdje je doista Hitna došla po Bandića. 

Pitali smo Redžepija o mjestu Bandićeve smrti, uznemirio se i prekinuo vezu

"Ne čujem vas, upravo sam sletio u Skopje. Nazovite me kasnije. To što je vama hitno, ne znači da je i meni", rekao je Indexu Redžepi.

Kazali smo kako smo iz pouzdanog izvora saznali da je Hitna u vrijeme kada je Bandiću pozlilo intervenirala na adresi na kojoj živi Prica, a on se na to poprilično uznemirio.

"Šta me briga što je vama potvrđeno. Vi niste moj šef, vi imate svoje urednike", povisio je ton Redžepi. 

Pitali smo ga kako se to slaže s njegovom pričom da je Bandić umro u kući Sergija Ivanovića i da su s njime u trenutku smrti bili njih dvojica.

"Ma šta sam rekao o tome, to tvrdim i dalje. Doviđenja", rekao je nervozno Redžepi i prekinuo vezu prije nego što smo ga uspjeli pitati kako komentira informacije da je do Bandića stigao tek nakon poziva. 

Jedno od pitanja koja se, naime, otvaraju s novim detaljima o Bandićevoj smrti je i ono na kojoj je lokaciji zapravo bio njegov prijatelj, ujedno i liječnik Gzim Redžepi, odnosno je li uopće bio s Bandićem kada mu je pozlilo ili je došao na nečiji poziv ako je, kako je sam u nekoliko navrata izjavio, prvi oživljavao Bandića. Ako je pozvan nakon što se Bandić srušio, onda je pitanje je li odmah pozvana Hitna pomoć ili se s tim čekalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.