Bandićev odvjetnik: Ako SDP ne kazni Meića, podići ćemo tužbu i protiv njih

NA ZADNJOJ zagrebačkoj Skupštini SDP-ovac Jurica Meić je gradonačelnika Milana Bandića nakon nezadovoljavajućeg odgovora na pitanje pitao "koliko se nakrao" te je zbog toga zaradio privatnu tužbu zbog klevete.

No, gradonačelnik Bandić tvrdi kako neće stati na tome te najavljuje tužbu i protiv svoje bivše stranke SDP-a, ukoliko se ne ogradi od izjave gradskog zastupnika. "Očekujem reakciju SDP-a koji se nisu ogradili ili pokrenuli disciplinski postupak protiv svog zastupnika", kazao je Bandićev odvjetnik Krešimir Krsnik te dodao kako ako se SDP ne očituje o Meićevom navodu, tada će smatrati da je to i njihov stav pa će kazneno prijaviti i stranku.

Traže i od DORH da pokrene kaznenu prijavu


Bandić se na konferenciji za novinare pohvalio kako već 20 godina sudjeluje u izgradnji hrvatske demokracije i objasnio da se na tužbu odlučio zbog "održavanja moralne higijene", ali i kako bi zaštitio svoj integritet. Napomenuo je kako su mu ugled, čast i poštenje prije svega.

Bandićev odvjetnik Krsnik je zatražio i od Državnog odvjetništva da pokrene kaznenu prijavu protiv Meića i to jer je prekršio Zakon o zaštiti birača. To objašnjavaju činjenicom da je Meić izjavom lažno utjecao na birače. 

Bandić protiv "gaženja po ljudima"

O tužbi protiv Meića, Bandić je govorio na konferenciji za novinare. Zagrebački gradonačelnik kaže da ne može dopustiti gaženje po ljudima, korištenje riječnika ulice u Skupštini i optuživanje bez dokaza... "Ja sam četiri puta izabran za gradonačelnika Zagreba, tri puta sam izabran u Sabor. Disao sam zagrebački zrak i prije tih funkcija, a nadam se da ću ga disati i dalje", kazao je Bandić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.