Bandić traži firmu koja će za četiri milijuna kuna dizati i spuštati zastave u Gradu Zagrebu

Foto: Hina

GRAD Zagreb u srpnju je raspisao natječaj za nabavu gotovo trideset tisuća zastava. Točnije, 29.352 zastave. U natječaju su se tražile zastave Republike Hrvatske, EU-a i Grada Zagreba, različitih dimenzija, a nabavna vrijednost procijenjena je na 5,2 milijuna kuna.

Prašina oko tog natječaja tek se slegnula, a Grad je već raspisao novi natječaj: traži se tvrtka koja bi zastave trebala podizati i spuštati za blagdane i praznike te voditi računa o tome da se dotrajale zastave zamijene. Natječaj je vrijedan četiri milijuna kuna, a Grad će s tri tvrtke koje daju najbolje ponude potpisati sporazum na četiri godine.

Prema troškovniku radova, poslovi koje će te tvrtke obavljati su podizanje i spuštanje zastava na osam državnih praznika i blagdana na lokacijama u centru grada, podizanje i spuštanje zastava po posebnom nalogu grada te podizanje i spuštanje zastava na ulazima u grad, gdje se nalazi 14.600 zastava. Zatim podizanje i spuštanje zastava u Ulici grada Vukovara dva puta godišnje te zamjena oštećenih zastava, kao i redovito pregledavanje i obilazak lokacija.

U troškovniku su raspisane sve lokacije na kojima se zastave moraju dizati i spuštati, kao i svi datumi kada se to treba činiti.

Zanimljivo, zastave se moraju mijenjati na šest jarbola na Trgu maršala Tita, iako trg s takvim imenom u Zagrebu ne postoji.

Troškovnik Za Podizanje Zastava 1 - 2017 - Okvirni Sporazum by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.