Baldasara za klevetu tužila i Građanska inicijativa, Kačunić povlači tužbu

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar bit će rekorder barem u dvije discipline. Naime, teško je očekivati da će ga itko nadmašiti po zapošljavanju, ali i po broju tužbi za klevetu. Tužila ga je i Građanska inicijativa, i to zbog izjave da su tražili od njega novac i prostor. Pružili su mu mogućnost da povuče spornu izjavu, no to nije napravio pa su podnijeli tužbu. Neki dan je otkazano ročište na splitskom Općinskom sudu.

Kačunić: Savjetovali su me da je bolje od gradonačelnika izgubiti 1 : 0, nego ga dobiti 49 : 48

Kako smo jučer izvijestili, svoje tužbe protiv Baldasara za klevetanje podnijeli su i Inicijativa za pametan grad Marijane Puljak te ugostitelj Goran Kačunić, koji nam je popodne javio kako povlači svoju tužbu.

"Povući ću tužbu protiv gradonačelnika koju sam podnio zbog izjave da ga reketarim. To je ostalo iz vremena naših prepirki oko Turističke palače. Tu sam priču davno stavio ad acta, iz nje sam izašao kao poražen od moćnijeg protivnika. Kao bivši sportaš, to korektno podnosim. Neću tužakati i povlačiti se po sudu. Gledajući na to iz današnje perspektive, mislim da nisam ni trebao započinjati rat. Doduše, mnogi su me savjetovali, bolje je od gradonačelnika izgubit 1 : 0, nego ga pobijediti 49 : 48", kazao nam je Kačunić.

Tko bi to očekivao? 

Ostaje vidjeti kako će na sudu proći Inicijativa za pametan grad i Građanska inicijativa. Naprosto bode u oči da su Baldasara tužili zbog gotovo pa identične izjave. Odgovarajući na njihove kritike da Grad vodi kao Kerum ili još gore, odnosno, da ga ne vodi nikako, optužio je i jedne i druge da su nešto od njega tražili. Evidentno da Baldasar u nedostatku argumenata udara nisko ispod pojasa, a sve u želji za diskreditacijom onih koji ga ne kuju u zvijezde. Tko bi to očekivao od jednog političara građanskih manira, kakvim se Baldasar želio predstaviti?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.