Baldasar u Nadzorni odbor Prometa šalje direktora poljudskog stadiona

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar nastavlja svoju operaciju popunjavanja mjesta po nadzornim odborima gradskih firmi koja su ostala upražnjena nakon što su SDP-ovci podavali ostavke sukladno odluci Gradskog odbora stranke.

Najnovija odluka odnosi se na razrješenje Marka Sučića iz Nadzornog odbora Prometa. Sučić je član SDP-a i dao je ostavku. Inače je brat SDP-ovog gradskog vijećnika Gorana Sučića. Na njegovo mjesto Baldasar šalje Jakšu Radnića, direktora poljudskog stadiona, kojem koncem godine istječe ugovor, a predsjednik Hajduka Ivan Kos ne namjerava ga produžiti.

Za Radnića se ljetos špekuliralo da bi mogao zamijeniti SDP-ovca Marka Šundova na čelu Stanouprave, gradske tvrtke za upravljanje zgradama, no to se ipak nije dogodilo, unatoč čitavom nizu afera koje je Index otkrio u Stanoupravi. Radnić je inače svojedobno bio na čelu Stanouprave, no smijenjen je kada je na vlast u Splitu došao Kerum.

Splitski SDP je zauzeo stav da im članovi daju ostavke u nadzornim odborima gradskih tvrtki, no direktori su dobili naputak da ostanu u svojim foteljama. Baldasar je jedino maknuo Zdravka Mulića s pozicije direktora Vodovoda i kanalizacije, ali samo da bi na njegovo mjesto zbrinuo desnu ruku Dragu Davidovića koji je kao jedini kandidat na natječaju izabran za Mulićevog nasljednika. Iskusni Mulić poslan je u penziju u 67. godini uz solidnu otpremninu.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.