Baldasar se šokirao kada je čuo da Đikić odlazi: Takvog stručnjaka Split ne smije izgubiti

Foto: Hina

ODLAZAK uglednog znanstvenika Ivana Đikića za gradonačelnka Splita Ivu Baldasara bio je pravi šok. O tome je doznao od novinara.

"Ne mogu vjerovati. Pa takvog čovjeka, stručnjaka tog ranga, treba zadržati po svaku cijenu. Split ne smije izgubiti Đikića. Trebali su napraviti sve da ga zadrže. Čovjek ima svjetsku reputaciju", kazao nam je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Narušeni odnosi

Nije bio upućen da je razlog odlaska među ostalim i optužba rektora splitskog Sveučilišta Šimuna Anđelinovića da je Đikić u sukobu interesa jer radi na katedri splitskog Medicinskofg fakulteta s kumom.

"Znam da u akademskoj zajednici ima problema i narušenih međuljudskih odnosa. Pitat ću što se dogodilo, da li žele da im pomognem. No, bojim se da će teško biti išta napraviti", kaže Baldasar.

Anđelinović je prozvao Đikića za sukob interesa braneći resornog ministra Barišića kojem je kao rektor i predsjednik Rektorskog zbora dao svesrdnu podršku. Ministar se, pak, revanširao isplaniravši izdvajanje od 75 milijuna kuna za novo sjedište rektorata i Filozofskog fakulteta u upravnoj zgradi Brodomerkura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.