Baldasar odabrao novu limuzinu za 279.000 kuna: Pogon na sva četiri kotača, automatik, 190 konja...

Foto: FAH, YouTube

KAO ŠTO su svi i očekivali, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar odabrao je za novu limuzinu Škodu Superb. Isporučit će je Euro Daus za tisuću kuna manje od 280 tisuća kuna uključujući i PDV.

Drukčije nije ni moglo, jer Baldasar je sastavio propozicije natječaja prekopiravši katalog Škode Superb za model Ambition s turbodizelom od 190 KS, DSG mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača. Odmah je bilo jasno, tko takvu Škodu nema u ponudi, ne mora se ni javiti.

Tako je zapravo izgubljena svaka svrha natječaja. Javio se i Porsche Inter Auto, koji također ima modele Škode u ponudi, no Euro Daus odabran je po kriteriju najniže cijene. U Službenom glasniku navedeno je i kako su trebali upotpuniti dokumentaciju, što su i napravili te tako zadovoljili sve pretpostavke da budu izabrani u postupku nabave nove gradonačelničke limuzine.

Odluka Ive Baldasara o nabavi luksuzne Škode s automatskim mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača šokirala je Splićane, pogotovo što je servirana otprilike u isto vrijeme s najavom povećanja prireza. Baldasar se kritikama nije smeo, nego je uzvratio da neće štedjeti na sigurnosti i da bi ga prozivali i da je kupio fiću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.