Bahati Zagrepčanin pijan i bez vozačke bježao policiji u tatinom Audiju, sud ga kaznio i zatvorom

Ilustracija: Hrvoje Jelavić

KARLOVAČKI portal donosi vijest kako je Prekršajni sud oštro kaznio mladića koji je u tatinom Audiju pijan i bez vozačke bježao policiji.

Kako su objavili, Zagrepčanin se zaustavio na semaforu, a kraj njega je stala policija. Spustili su staklo i signalizirali mladiću da i on učini isto kako bi uspostavili komunikaciju. Pitali su ga što je sa stražnjom šajbom, on je odgovorio kako je razbijena, a policajci su mu rekli neka stane sa strane.

No, u tom trenu se pali zeleno svjetlo na semaforu i mladić stišće gas te bježi policiji.

Nakon nekog vremena, policajci su ga uspjeli presresti i zaustaviti. Mladić je iz auta izašao bahat i arogantan, piše KAportal, te su mu stavili lisice i priveli ga. Bio je pijan, kao i njegov suvozač, iako se sve odvijalo u prijepodnevnim satima.

Utvrđeno je kako nema vozačke koja mu je već bila oduzeta na godinu dana, nije imao niti prometnu od auta čiji je vlasnik njegov otac.

Dan kasnije završio je na Prekršajnom sudu. Tvrdio je da nije on vozio auto već njegov prijatelj, da nije bježao policiji već da nije primijetio rotirke i sirene. Potvrdio je da je bio malo pijan i malo arogantan jer su policajci bili malo bezobrazni.

Kažnjen je redom ovako: zbog bježanja policiji 3.000 kuna, zbog odbijanja alkotestiranja 7.000 kuna, zbog vožnje za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta 20 dana zatvora, 300 kuna jer nije imao vozačku dozvolu kod sebe, 300 kuna jer nije imao prometnu, 200 kuna jer nije imao osobnu iskaznicu, a uz sve to dobio je i novu godinu dana zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije, kao i troškove postupka od 365 kuna. Sud ga je ocijenio recidivistom opasnim za ostale sudionike u prometu, prenosi KAportal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.